Претрага
[rstr_selector]

Arilje gradi za izbeglice

Opština Arilje je u okviru Regionalnog stambenog projekta za zbrinjavanje izbeglica dobila projekat za izgradnju zgrade sa 15 stanova. Kako kaže Branko Vukajlović, zamenik predsednika ove opštine, izgradnja će početi za mesec dana, a imena onih koji će se u nju useliti poznata su od prošle godine.
– Zgradu ćemo graditi u prigradskom naselju Vrane. Učešće opštine u ovom projektu zapravo se i ogleda u obezbeđivanju lokacije i infrastrukturnom opremanju. Javna nabavka za izbor izvođača radova je završena, ponude su otvorene, a trenutno je u toku rok za žalbe. Nezvanično sam saznao da je ponude poslalo 12 firmi koje su svoje ponude, u okviru istog projekta, poslale u još nekoliko opština, kaže Vukajlović.

Ostaće još nekoliko nezbrinutih porodica

Zamenik predsednika opštine Arilje kaže da će izgradnjom ove zgrade problem izbeglica u opštini Arilje biti delimično rešen.
– Tri do četiri porodice ostaće i dalje bez rešenog stambenog pitanja. Ipak, mislim da će do kraja ove godine to pitanje za sve koji su izbegli ili su raseljeni, a nalaze se na teritoriji opštine Arilje, biti rešeno. Ali, osim obezbeđivanja stanova u stambenim zgradama, mi smo u protekle tri godine izgradili tri montažne kuće za rešavanje stanovanja izbeglih i raseljenih lica. Uz to, kupili smo četiri seoska gazdinstva, takođe za smeštaj ove kategorije stanovništva. I u ovom trenutku imamo raspisan javni poziv za kupovinu pet seoskih domaćinstava, naglašava Vukajlović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *