Arilje: Padavine prete da ugroze radove na sanaciji potoka

Arilje: Padavine prete da ugroze radove na sanaciji potoka

Radovi na Kotoljevačkom i Mirotinskom potoku biće završeni za desetak dana, pod uslovom da jače padavine ne izazovu bujične poplave koje bi mogle da unište sve što je do sada urađeno

0

U opštini Arilje sprovode se preventivne mere odbrane od poplava. Teren je raščišćen a nadležni su u pripravnosti, spremni da angažuju ljudstvo i mehanizaciju u slučaju poplava. Međutim, ako se nastave jačim intenzitetom, padavine mogu da ugroze radove koji se izvode na sanaciji dva potoka. Miloš Nedeljković, predsednik opštine, nada se da to takvog scenarija neće doći.

– Pripremamo pesak i džakove kako bismo bili spremni ukoliko dođe do obilnijih padavina. Počeli smo radove na dva potoka, Kotoljevačkom i Mirotinskom, gde su već produbljena korita, a obale se oblažu kamenom. Radovi bi trebalo da budu završeni za desetak dana, pa se nadamo da u međuvremenu neće doći do bujičnih voda koje bi mogle da oštete ono što je do sada urađeno. Takođe, uklonili smo oborena stabla koja su bila rizična u naselju Gruda na Moravici, a predsednici saveta mesnih zajednica su obavešteni da se organizuju i budu spremni da angažuju ljude i mehanizaciju ukoliko to bude bilo potrebno, kaže predsednik opštine Arilje.

POSTAVI ODGOVOR