Претрага
[rstr_selector]

Arilje: Poplava ugrozila škole i privatna preduzeća

U Arilju je jutros proglašena vanredna situacija jer su zbog obilne kiše bile ugrožene škole, kao i veliki broj privatnih preduzeća, kaže Miloš Nedeljković, predsednik opštine. Prema njegovim rečima, vodostaj Moravice povećavao se za 30 centimetara po satu što se nije dogodilo u poslednjih deset godina.

– Situacija je bila alarmantna. Nivo vode je rastao 30 centimetara po satu što se nije dogodilo tokom poslednje decenije. Uvek je bilo oko 5 do 10 centimetara, ali sad je bilo mnogo gore. Angažovali smo više od 10 mašina koje rade na terenu, čistili smo oko mosta u Mirosavcima gde je bilo preko 50 stabala drveća. Neke nismo mogli da izvadimo, neke smo uspeli da izvadimo na most, pa ćemo ih i odatle ukloniti. U više od 100 domaćinstava dvorišta su 20 do 30 centimetara pod vodom.

Evakuisani učenici iz škole u Latvici

Ugroženi su bili delovi Virova, Cerove, Dragojevca i Trešnjevice, kaže Nedeljković i dodaje da je bila poplavljena škola u Latvici zbog čega su đaci evakuisani.

– Imamo probleme u Virovu kod Crepane, zatim u Cerovi, Dragojevcu, ugrožen je put drugog reda koji ide prema Gradini, kao i put koji vodi prema groblju u Stupčevićima, a imamo i odrone na putevima. I Osnovna škola u Latvici je bila u kritičnoj situaciji, evakuisali smo učenike, ali se voda sada odatle povukla jer smo prokopali kanal, tako da je otpušen taj deo gde je bilo najkritičnije, kaže Nedeljković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *