ARLEMM Art Festival 2. i 3. avgusta u Arilju

ARLEMM Art Festival 2. i 3. avgusta u Arilju

Nastupaju Stefan Milenković, i karmerni orkestar MUZIKON, Barcelona Gipsy balKan Orchestra, Del Arno bend, grupa Ničim izazvan i brojni drugi izvođači

0

ARLEMM Art Festival održava se u petak i subotu 2. i 3. avgusta kada će na ostrvu Uski Vir na Rzavu nastupiti istaknuti muzičari i bendovi iz sveta umetničke muzike. Ovo je glavno dešavanje u okviru manifestacije ARLEMM koja se bavi promocijom kvalitetne muzike i kulture kao i afirmacijom i edukacijom mladih izvođača.

– Večeras na programu od 20 sati i 30 minuta u Amfiteatru kod Crkve Sv Ahilija biće održano motivaciono predavanje istaknutog violiniste Stefana Milenkovića od koga ćemo imati priliku da saznamo neke novine iz sveta muzike i muzičkog stvaralaštva. U petak 2. avgusta uživaćemo u koncertima poznatih izvođača umetničke muzike gde će se publici predstaviti Stefan Milenković i kamerni orkestar Muzikon, a od 22 sata Barcelona Gipsy balKan Orchestra. U subotu 3. avgusta imaćemo priliku da uživamo u nastupu Del Arno Benda, grupe Ničim izazvan i brojnih drugih izvođača, kaže Brankica Vitorović, sekretar ARLEMM-a.

Preko 500 hiljada ljudi posetilo Putujući karavan

I ove godine manifestacija ARLEMM je pored koncertnih i programskih sadržaja pripremila različite radionice koje su polaznici pohađali, poput likovnih i plesnih radionica kao i radionica pejzažne umetnosti.

– Ovom prilikom bih najavila da će sutra na Gradskom trgu sa početkom u 20 časova biti održana dodela diploma i revija radova polaznika „Extreme Intimo ARLEMM art” radionice, kaže Vitorović.

U okviru manifestacije organizovan je Putujući karavan u deset gradova. Karavan obuhvata izložbu čiji su autori pokušali da fotografijom dočaraju zvuk ARLEMM-a.

– Izložba je ove godine bila veoma posećena, preko 500.000 posetilaca videlo je izložbu, a očekujemo da će taj broj sledećih godina kada manifestacija bude uvećavala svoj Putujući karavan biti još veći, navodi Vitorović.

POSTAVI ODGOVOR