Asocijacija malinara ne odustaje od zahteva

Asocijacija malinara ne odustaje od zahteva

- Očekujemo u narednih nekoliko dana da Vlada zaustavi monopol čime bi se situacija znatno popravila, kaže Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije

0
Ilustracija

Protesti malinara koji su bili najavljeni za juče odloženi su, ali ne i otkazani, tvrdi Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije. On kaže da su protesti odloženi zahvaljujući sastanku u Vladi Srbije na kojem im je rečeno da je predsednik Republike trenutno sprečen da ih primi, ali napominje da to ne znači da malinari odustaju od traženog sastanka sa predsednikom. Očekujemo u narednih nekoliko dana da Vlada zaustavi monopol čime bi se situacija znatno popravila, rekao je Radović.

Reakcija

Posle jučerašnje tvrdnje Milana Đukića iz Saveza „Srpska malina Moravičkog i Zlatiborskog okruga“ da više ne želi da ulazi ni u kakve pregovore sa Asocijacijom malinara Srbije, Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije, reagovao je optužbom da Đukić i Savez rade za političke stranke, lokalne samouprave i hladnjačare. Oni ne rade u interesu poljoprivrednih proizvođača, ocenio je Radović i potvrdio da ne postoji saradnja Asocijacije i Saveza, a dodao je da je neće ni biti.

Traže smenu potpredsednika PKS-a

Asocijacija malinara Srbije je pre dva dana na sastanku u Vladi Srbije tražila smenu Rada Ljubojevića sa mesta potpredsednika Privredne komore Srbije. Prema rečima Dobrivoja Radovića, predsednika Asocijacije, Ljubojević se nalazi u sukobu interesa s obzirom na to da se nalazi i na spisku najvećih izvoznika maline. Radović ocenjuje da će država reagovati u tom smislu i očekuje da će u nekoliko narednih dana Ljubojević biti smenjen.

POSTAVI ODGOVOR