Atletičari ČAAK-a brane boje Srbije na Balkanskim atletskim igrama

Atletičari ČAAK-a brane boje Srbije na Balkanskim atletskim igrama

Nakon uspešnih nastupa na Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke i Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke, tri člana Atletskog kluba ČAAK u sastavu repretentacije Srbije na predstojećim Balkanskim atletskim igrama

0
Sanja Đoković na pobedničkom postolju, Foto: AK ČAAK

U Novom Pazaru je proteklog vikenda održano atletsko Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke. Uspešan nastup imali su atletičari ČAAK – a, koji iako još uvek juniori i mlađi juniori beleže veoma dobre rezultate.

Prva je na start izašla Ivana Ilić koja je u trci na 100 metara, posle uspešnog starta, vodila veliku borbu sa našom najboljom sprinterkom Milanom Tirnanić iz Crvene zvezde. Ivana je osvojila drugo mesto sa novim ličnim rekordom 11,89 sekundi, što je samo 0,11 sekundi slabije od juniorskog rekorda Srbije starog više od 33 godine.
U trci na 5000 metara po dosta toplom i teškom vremenu Sanja Đoković je zauzela 3 mesto.

Prvog dana Ognjen Nikolić je nastupio u trci na 1500 metara i zauzeo 5. mesto postigavši novi lični rekord od 3:57,78 što je 13. rezultat ove godine u Evropi za mlađe juniore.
Drugog dana takmičenja u trci na 200 metara Ivana Ilić je zauzela 3. mesto. U trci na 3000 metara stipl Sanja Đoković je ubedljivo pobedila i osvojila prvu seniorsku zlatnu medalju. U trci na 3000 metara mlađi junior Ognjen Nikolić je napravio veliko iznenađenje. Pored toga što je dosta mlađi, Ognjen je tek u poslednjim metrima trke ostao bez medalje zauzevši 4. mesto, ali je popravio svoj lični rekord za čak 10 sekundi.

Sa osvojene četiri medalje Atletski klub ČAAK je svrstan na osmo mesto na listi uspešnosti klubova ovog prvenstva na kome je nastupio 31 klub.
Na osnovu postignutih rezultata na Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke i Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke, savezni selektor Edin Zuković je objavio spisak putnika za predstojeće Balkanske atletske igre koje se održavaju 12. i 13. septembra u Istanbulu, a na kome se nalaze tri člana čačanskog kluba. Boje Srbije u trkama na 100 i 200 metara i u štafeti 4 x 100 metara braniće Ivana Ilić, a u trkama na 3000 i 5000 metara nastupiće Ognjen Nikolić. U sastavu trenerskog tima nalazi se i Dragan Dukanac.

POSTAVI ODGOVOR