Autobuska stajališta u Nemanjinoj ulici čekaju bolje dane

Autobuska stajališta u Nemanjinoj ulici čekaju bolje dane

- Pošto je sada kraj sezone i nismo imali dovoljno sredstava da asfaltiramo ili da složimo behaton, planiramo iduće godine, čim krene proleće, uređenje tri autobuska stajališta u Nemanjinoj, kaže tehnički rukovodilac JP „Gradac”

0
Autobusko stajalište u Nemanjinoj ulici

Putnici koji se autobusima voze na liniji Atenica–Preljina, umesto na uređena autobuska stajališta iz vozila gradskog prevoza u Nemanjinoj ulici izlaze direktno u blato, odnosno na nekada travom prekriven zemljani prostor između kolovoza i trotoara.

Iako je ova linija sa radom počela u aprilu ove godine, nadležni iz Javnog preduzeća „Gradac“ još uvek nisu uredili autobuska stajališta. Prema rečima Miloša Čekanovića, tehničkog rukovodioca ovog javnog preduzeća, glavni razlog za to je nedostatak novca.

Uređenje stajališta tek od proleća naredne godine

– Autobuska stajališta su formirana krajem jeseni. Tada su horizontalna i vertikalna signalizacija postavljene prema programu, ali nisu urađene površine koje treba da služe za stajanje pešaka. Pošto je sada kraj sezone i nismo imali dovoljno sredstava da asfaltiramo ili da složimo behaton, planiramo iduće godine, čim krene proleće, uređenje tri autobuska stajališta u Nemanjinoj. Zelena površina će na tom delu biti zamenjena behaton pločama. Verovatno ćemo nakon toga na tim lokacijama postaviti i autobuske nadstrešnice, jer je u planu da se još njih 10 naredne godine postavi na području grada, kazao je Miloš Čekanović.

– U zavisnosti od toga kakva će biti zima, sa radovima svakako nećemo krenuti pre marta naredne godine, uz napomenu da je pre početka radova neophodno sprovesti zakonom propisane procedure, zaključio je Čekanović.

POSTAVI ODGOVOR