Претрага
[rstr_selector]

Baba marta vraća zimske uslove vožnje

Stanje na putevima

Saobraćaj van gradova i većih naseljenih mesta je umerenog intenziteta i za sada se odvija bez većih zastoja osim na deonicama gde su u toku radovi. Na putevima u planinskim predelima centralne i južne Srbije, ka Zlatiboru, Goču, Kopaoniku i u višim predelima Užica, Valjeva, Sjenice i Ivanjice snežne padavine vraćaju ponovo zimske uslove vožnje. Zbog snega koga na putevima u tim predelima može biti i do 5 centimetrara zimska oprema je obavezna, a saobraćaj može biti usporen i otežan. Niska oblačnost otežava saobraćaj preko planinskih prevoja, kao i povremena magla na putevima pored reka, jezera i kanala, a magle može biti na Đerdapskoj magistrali, pored Drine, Velike, Zapadne i Južne Morave.

U toku su radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije neophodne za radove na mostu preko Suve jaruge na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac kada se zatvara jedna kolovozna traka. Zbog radova saobrćaj je usporen na putu između Kosjerića i Požege u mestu Kalenići gde se vozila naizmenično propuštaju. Saobraćaj je nešto usporeniji zbog radova na popravci potpornog zida na autoputu Dići – Preljina jer se izvode iz zaustavne trake, a naizmenično propuštanje vozila vozače očekuje i na putu između Batočine i Kraljeva gde se radi na proširenju mosta preko Lipničke reke, kao i na deonici Kratovska stena – Lučani, gde izvode radovi na stabilizaciji useka puta kod ,,Liške stene“, Usporena vožnja moguća je i na putu između Topole i Kragujevca kod Cerovca. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Policijska uprava

U Čačku je u toku jučerašnjeg dana evidentirana jedna saobraćaja nezgoda u kojoj su tri lica lakše povređena, dok u Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole za danas nisu planirane.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, jutros nema kvarova na vodovodnoj mreži, tako da je vodosnabdevanje uredno. U Gornjem Milanovcu će do 12.00 sati bez vode biti Cerska ulica i deo Vuka Karadžića od Drinčićeve do kraja ulice.

Hitna pomoć

Pomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražila su 24 pacijenta, dok su na terenu lekari intervenisali 49 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 26 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta. Ivanjički lekari su pregledali 49 pacijenata u Hitnoj pomoći, obavili su i šest kućnih poseta, a dva pacijenta su prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu. Prema rečima dežurnog lekara najviše su se javljali astmatičari i srčani bolesnici.

Bioprognoza


Vremenske prilike će imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Kod meteoropata će biti najizraženiji reumatski bolovi, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje. Zbog hladnijeg vremena osetlјivim osobama se savetuje dodatna opreznost, naročito u jutarnjim satima. Neophodna je maksimalna pažnja u saobraćaju.

Поделите вести