[rstr_selector]

Babice u Čačku imale pune ruke posla

Porodilište

porodiliste malaIz čačanskog porodilišta ovoga jutra stižu lepe vesti, u toku prethodna 24 sata rođeno je devet beba – pet devojčica i četiri dečaka. U porodilištu u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe i to dečak i devojčica.

Elektrosnabdevanje

eps malaSnabdevanje strujom u Čačku je za sada uredno, nema planiranih radova na elektro mreži, kao ni registrovanih kvarova. Iz pogona Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu kažu da su radovi u Takovu i delu Sinoševića završeni u toku jučerašnjeg dana pa danas neće biti isključenja struje.
Zbog radova na dalekovodu u Ivanjici će do 14.30 bez napona biti naselja Vučak, Erčege i Golijska Reka.
Na području Dragačeva zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda do 14.00 bez električne energije će biti selo Lučani, zaseoci Alimpijevići, Milovanovići, Uroševići, Lisice, Dunjići, Negrišori i Razdolje.

Vodosnabdevanje

voda servis malaPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros su registrovani kvarovi u Prijevoru, potes Stamenkovići, u Konjevićima kod benzinske pumpe „Knez petrol“, zatim u ulici Dragoslava Bojića u Ljubiću i u Preljini preko puta firme „Edison“. Reč je o pucanju vodovodnih cevi, a kvarovi će biti sanirani u toku dana. U Gornjem Milanovcu će do 12.00 sati bez vode biti naselje Ivovik, dok je na području Ivanjice snabdevanje vodom je uredno.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaDežurni lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći imali su uobičajen broj intervencija u toku prethodna 24 sata. U ordinaciji su pregledali 40 pacijenata, a na terenu su intervenisali 38 puta. U Gornjem Milanovcu su evidentirana 23 pregleda u stanici Hitne medicinske službe, a kućnih poseta je bilo 12. Ivanjički lekari su imali 60 hitnih intervencija od kojih 4 na terenu, a tri pacijenta su upućena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

bioprognoza-2Usled očekivane biometeorološke situacije osobama sa srčanim i psihičkim tegobama se savetuje izvestan oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su nervoza i glavobolјa. U saobraćaju se preporučuje dodatan oprez.

Policijska uprava

policija znacka malaPrethodnog dana na čačanskim i gornjemilanovačkim putevima dogodila se po jedna saobraćajna nezgoda u kojima nije bilo povređenih. U saobraćajnoj nezgodi koja se juče dogodila u Ivanjici jedno lice je zadobilo lakše telesne povrede.
Saobraćajna policija će danas kontrolisati brzinu kretanja vozila na gradskim saobraćajnicama u Čačku do 14.00, a na području Ivanjice radari će biti do 16 časova.

Поделите вести