[rstr_selector]
Image by Pezibear from Pixabay

Badnji dan donosi promenu vremena

Vremenska prognoza

Na Badnji dan u nižim predelima Srbije mestimično će padati kiša, a u brdsko-planinskim sneg, samo će tokom pre podneva na jugoistoku zemlje biti umereno oblačno i suvo vreme. Biće osetno hladnije u odnosu na prethodne dane uz slab i umeren severozapadni vetar, na istoku povremeno jak.  Temperatura će tokom jutra biti od 1 do 7, a najviša dnevna od 3 sepena na severozapadu do 11 stepeni na jugoistoku zemlje.
U Čačku će danas biti oblačno i hladno vreme sa kišom. Duvaće slab severozapadni vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 6 stepeni.

Bioprognoza

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi i poremećaji sna su očekivane meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje strujom u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici je uglavnom uredno, u selima ima manjih kvarova na niskonaponskim mrežama, ali nije veliki broj potrošača bez struje i biće brzo sanirani. U Dragačevu su takođe registrovani kvarovi na mreži niskog napona, u Tijanju i Donjoj kravarici gde su domaćinstva ostala pbez jedne faze. Radovi na popravci kvarova su u toku.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros nema kvarova, tako da je vodosnabdevanje uredno. Do kratkotrajnih prekida u isporuci vode može dolaziti u Ulici Savkovića kosa u Ljubiću, gde će se danas izvoditi radovi na priključku na vodovodnu mrežu. Planirano je da radovi budu završeni najkasnije do 15 časova.
U Gornjem Milanovcu je došlo do pucanja vodovodne cevi u Ulici Miloša Velikog kod broja 78. Prekid u snabdevanju vodom imaju stanovnici pomenute ulice od raskrsnice sa Kursulinom do kraja ulice. Popravka kvara je u toku i očekuje se da će normalno vodosnabdevanje biti uspostavljeno do 14 časova.
Zbog pucanja vodovodne cevi na Rudniku do 13 časova privremeno će bez vode biti potrošači u Brezovačkoj ulici.

Grejanje

Jutros nema problema sa isporukom toplotne energije za stanove koji su priključeni na sistem Javno komunalnog preduzeća za grejanje „Čačak“. Grejanje će večeras i sutra biti produženo do 23.00 časa, a po potrebi i duže što će zavisiti od noćnih temperatura.
Problema sa grejanjem nema ni u Gornjem Milanovcu gde su svi objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlanica u Lominoj i Železničkoj ulici uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Policijska uprava

Na području Čačka juče su se dogodile tri saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice teško povređeno. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku i na putnom pravcu Mojsinje – Mrčajevci.

Поделите вести