[rstr_selector]

Bajina Bašta se sprema za rekordnu posećenost

Drinska regata, koja se već četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti u spomen na drevne drinske splavare, ove godine će biti održana od 18. do 22. jula.  Siniša Spasojević iz Sportsko-turističkog centra „Bajina Bašta”, kaže da je ovo 25. po redu regata koja iz godine u godinu prerasta u jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji.

Pored velikog spusta, održavaju se i brojni prateći sadržaji koji svake godine privuku veliki broj posetilaca, a Spasojević kaže da se ove godine očekuje preko 120.000 gostiju. Iz tog razloga u prethodnom periodu je dosta ulagano u putnu infrastrukturu od Bajine Bašte do jezera Perućac.

– Deo magristrale od Rogačice do Bajine Bašte je u potpunosti zamenjen, stavljena je nova asfaltna podloga. Ono što se takođe završava je deo oko Perućca, od starta regate do jezera. Tu je stavljen novi asfalt i urađena su šetališta. Hidroelektrana „Bajina Bašta” je proteklih godina dobro uradila start Drinske regate, tako da iz godine u godinu možemo da prihvatamo sve više ljudi. Očekujemo veliku gužvu, pa bi svi zainteresovani trebalo ranije da isplaniraju dolazak, kaže Spasojević.

Posetioce Drinske regate očekuje raznovrstan program

Prema njegovim rečima, posetioci regate će ove godine imati priliku da uživaju u muzičkim koncertima, izložbi drinskih splavara, takmičenju u pripremanju riblje čorbe, kao i egzibicionim skokovima sa mosta.

– Veliki spust Drinskom regatom održaće se u subotu, 21. jula, strat je zakazan za 11 sati ispod brane Hidroelektrane „Bajina Bašta”. Zbog velike gužve je potrebno doći znatno ranije. Plovi se 25 kilometara od Perućca do Rogačice. Nakon velikog spusta održaće se različiti muzički koncerti, a učesnici će moći da prisustvuju i Sajmu suvenira, domaćih radinosti, meda i rakije. Očekujemo da na vodi bude oko 20 hiljada ljudi, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *