Bedem na Bjelici za osam meseci

Bedem na Bjelici za osam meseci

Počeli pripremni radovi za izgradnju bedema na Bjelici, rok za završetak radova osam meseci

0

Pripremni radovi za izgradnju zaštitnog bedema na Bjelici su počeli, a mašine su trenutno u Dljinskom polju. Pomoćnik predsednika opštine Lučani, Mihailo Nikolić, kaže da će biti nastavljeni uz korito Bjelice, duž pruge koja ide ka fabrici „Milan Blagojević namenska“.

– U ponedeljak će radovi početi na tri gradilišta istovremeno. Jedno je gradilište za crpnu stanicu Lučani, kod lučanskog potoka, a drugo na potoku Spilo gde je planirano uređenje u dužini od 580 metara od čega će se 170 metara potoka naći u betonskim tunelima zajedno sa ustavom. Treće gradilište zapravo predstavlja betonsko-armirani zid koji ide duž fabrike „Milan Blagojević“. Podsećam da je ovo zajednička investicija Vlade, „Srbijavoda“ i opštine Lučani i da je rok za završetak izgradnje bedema osam meseci. Ukupna dužina odbrambene linije je 2.600 metara, a izvođač radova je šabačko preduzeće „Jugokop Podrinje“ koje radi u konzorcijumu sa Vodoprivrednim preduzećem „Morava“ iz Čačka i „Hidrotehnikom“ iz Beograda, kaže Nikolić.

Usporavanje saobraćaja zbog radova

Pomoćnik predsednika opštine Lučani kaže da će zbog radova na izgradnji bedema biti izmena u režimu saobraćaja zbog čega je izvođač radova u saradnji sa „Putevima Srbije“ napravio projekat saobraćajne signalizacije.

– Dolaziće do usporenog odvijanja saobraćaja na pravcu Jelen Do-Lučani. Za sada se saobraćaj odvija normalno, a na prvom mestu nam je bezbednost svih učesnika u njemu. Mislimo da neće biti preusmeravanja, ali će biti neophodno povremeno usporiti saobraćaj i to uz pomoć odgovarajuće signalizacije. Već od ponedeljka možemo očekivati usporen saobraćaj u ovom kraju, rekao je Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR