[rstr_selector]
Image by Tawny Nina Botha from Pixabay

Bejbi bum u čačanskom porodilištu

Porodilište

beba-servis-80x80Lekari i babice u čačanskom porodilištu imali su pune ruke posla u toku prethodna 24 sata s obzirom na to da je u tom periodu zabeleženo devet porođaja i tom prilikom je rođeno pet dečaka i četiri devojčice. U isto vreme, u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

Vodosnabdevanje

voda servis malaIznad škole u Ljubiću u Ulici Živana Bogićevića došlo je do pucanja vodovodne cevi. Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda kvar će biti saniran u toku prepodneva, a moguće je kratkotrajno isključenje vode u tom delu ulice do završetka radova. U Gornjem Milanovcu su planirani radovi na vodovodnoj mreži zbog kojih će do 11.00 sati bez vode biti deo Karađorđeve ulice od Kneza Aleksnadra do Kursuline, do 12.00 Hadži Đerina, Mihaila Miljka Radonjića i Vojvode Petra Bojovića, a u  Nevadama do 13.00 časova vode neće biti u naselju Mramor 2.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 78 puta. Od tog broja 30 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a 48 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 35 intervencija od kojih 25 ambulantnih, a deset na terenu. Lekari u ivanjičkoj Hitnoj pomoći pregledali su 55 pacijenata u ordinaciji, a obavili su i četiri kućne posete.

Bioprognoza

bio-prognoza-4-servis-obrPobolјšanje biometeoroloških prilika povolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim i respiratornim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi.

Stanje na putevima

autoputVozače i danas očekuje nestabilno, ali toplo vreme mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, a ponegde i vremenskim nepogodama koje će biti izraženije na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije gde se očekuje i lokalna pojava grada. Ovakve vremenske prilike utiču na otežano kretanje vozila i bezbedno odvijanje saobraćaja, a dodatna opreznost vozačima će biti neophodna na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure zbog čestih odrona.
Na usporenu vožnju utiču i aktuelni radovi zbog kojih je na mnogim deonicama izmenjen režim saobraćaja kao što je slučaj na obilaznici oko Čačka gde je u toku rehabilitacija nadvožnjaka pa je potrebno da vozači obrate pažnju na postavljenu signalizaciju koja označava način kretanja putničkih i teretnih vozila, kao i autobusa. Saobraćaj iz pravca Užica prema Beogradu odvija se preko nadvožnjaka u jednom smeru uz povremeno propuštanje teretnog i autobuskog saobraćaja, dok se putnička vozila iz pravca Beograda, odnosno od kružnog toka u Konjevićima usmeravaju na gradske saobraćajnice, zbog čega se tokom dana u Čačku stvaraju saobraćajne gužve na koje vozači moraju računati.
Usporen saobraćaj vozače očekuje i na putu od Ovčar Banje ka Užicu zbog radova na deonici dugoj osam kilometara između Uzića i Sevojna. Saobraćaj je regulisan uz pomoć semafora naizmeničnim propuštanjem vozila, međutim zbog dužine trase koja je pod radovima postoji verovatnoća da će povremena zadržavanja biti duža od 20 minuta.
Počeli su radovi na deonicama Požega-Divljaka i Bačevci-Kosjerić. U toku izvođenja radova na oba putna pravca saobraćaj se u vremenu od 07.00 do 15.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Поделите вести