[rstr_selector]

Bejbi bum za kraj marta

Porodilište

bebee-servis-obrLekari i babice u čačanskom porodilištu imali su pune ruke posla u toku prethodna 24 sata s obzirom na to da je bilo šest porođaja i da je tom prilikom rođeno sedam beba od kojih tri devojčice i dva dečaka, a pored njih rođeni su i blizanci i to dečak i devojčica. U susednom Gornjem Milanovcu u isto vreme rođena su dva dečaka.

Hitna pomoć

hitna-pomocPomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 37 pacijenata, a u isto vreme  evidentirane su i 44 kućne posete. U Gornjem Milanovcu Hitna pomoć nije imala puno posla, u ordinaciji je pregledano 25 pacijenata, a kućnih poseta je bilo 5. Ivanjička Hitna pomoć imala je 54 intervencije od kojih je devet bilo na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata se očekuju reumatski bolovi i nesanica. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna koncentracija.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku se u  toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice nastradalo, a jedna osoba je zadobila teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 na gradskim saobraćajnicama, a od 12.00 do 17.00 u Parmencu.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPredstojeći praznici će sigurno doneti veći broj vozila i pojačan saobraćaj tokom celog vikenda, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Gužve se očekuju na izlazu iz većih gradova, na autoputevima i svim putevima koji vode ka turističkim mestima i vikend naseljima. Pojačan saobraćaj može doneti i nešto duža zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima, a prema poslednjim infrormacijama iz Uprave granične policije na našim putničkim terminalima nema dužih čekanja od 30 minuta, osim na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom gde se putnička vozila zadržavaju oko 90 minuta.
Vozačima se savetuje da koriste alternativne granične prelaze na kojima se uvek brže prolazi kap što su Šid, Bačka Palanka i Sot sa Hrvatskom, ili Kelebija, Bački Breg, Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš 2 ukoliko dođe do dužih zadržavanja na granici sa Mađarskom. Vikend donosi nestabilne vremenske prilike, toplo vreme sa povremenom kišom koja će otežavati saobraćaj. Sporija vožnja biće potrebna i u planinskim predelima gde vozačima pored mokrih kolovoza česti odroni mogu orežavati vožnju. Usporena vožnja vozače očekuje na deonici  Zlatibor – Rzav, Krst – Jokina ćuprija, gde se izvode radovi na redovnom održavanju zbog kojih će se saobraćaj do 13. aprila odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Поделите вести