[rstr_selector]

Beogradska promocija 55. Disovog proleća

Čačanska Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” će u ponedeljak u 12 sati u prostorijama Srpskog književnog društva u Beogradu predstaviti manifestaciju „Disovo proleće”. Povodom završnih 55. svečanosti u Disovu čast, Biblioteka će beogradskoj publici predstaviti ovogodišnje laureate Disove nagrade, Nagrade Mladi Dis, Nagrade za esej o Disu, kao i izdanja 55. Disovog proleća. Pored toga, Biblioteka će u okviru Beogradskog festivala poezije i knjige „Trgni se! Poezija!” predstaviti svoja izdanja i laureate.

Čačanska Biblioteka će predstaviti svoja izdanja i laureate

Na ovoj promociji biće predstavljena knjiga pesama laureata Disove nagrade Đorđa Nešića pod nazivom „Sunce i led”, kao i katalog izložbe „Dim i prašina“, autora mr Marijane Matović. U programu učestvuju Đorđe Nešić, profesor dr Radivoje Mikić, profesor dr Predrag Petrović, kao i profesor Svetlana Šeatović. Takođe će učestvovati i autori koji su nagrađeni na konkursima 55. Disovog proleća, kao i dr Bogdan Trifunović, direktor manifestacije Disovo proleće i Marija Radulović, bibliotekar za kulturno-obrazovnu i izdavačku delatnost Biblioteke.

Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!”,  koji organizuje udruženje „Treći Trg” iz Beograda, posvećen je čačanskom zavičajnom pesniku Aleksandru Ristoviću, a održava se pod motom „Da li si ti blesak”. Gradska biblioteka će na ovom festivalu, koji počinje u ponedeljak u 16 časova, predstaviti svoja izdanja i laureate, a u programu će učestvovatu laureat Đorđe Nešić, profesor dr Predrag Petrović, Sonja Milovanović, Jovana Marojević, prošlogodišnja dobitnica Nagrade „Mladi Dis“, dr Bogdan Trifunović, Dejan Matić, kao i Marija Radulović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *