[rstr_selector]

Besplatan prevoz za učenike škole „1. novembar”

Učenici škole za osnovno i srednje obrazovanje „1. novembar” u Čačku na osnovu odluke Gradske uprave imaju besplatan prevoz. Prema rečima Milorada Đondrića, direktora ove škole, neki učenici koriste gradski prevoz, a neki taksi vozila, u zavisnosti od mesta boravka.

– Kod nas svi učenici po odluci Gradske uprave imaju besplatan prevoz, odnosno u zavisnosti od toga na kojoj udaljenosti se nalaze. Neki imaju pravo na mesečne karte za gradski prevoz, a deci koja su udaljena preko četiri kilometra od autobuske stanice Grad je dozvolio da koriste taksi vozila. Trenutno imamo dva pravca taksi vozila, jedan je za Slatinu, a drugi za Prijevor, dok ostali koriste gradski prevoz ili eventualno imaju nadoknadu u visini mesečne karte ukoliko ih roditelji prevoze svojim vozilom, kaže Đondrić.

Organizovani prevoz dece iz škole „1. novembar” i korisnika „Zračka” bi smanjio troškove

Đondrić je rekao da bi troškovi prevoza bili znatno manji ukoliko bi se organizovalo neko namensko vozilo ili đački autobus koji bi prevozio učenike škole „1. novembar” i korisnike Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak”.

– U ustanovi „Zračak” uglavnom je većina naši bivših učenika, mislim da ih ima između 65 i 75, a u školi imamo ukupno 85 učenika. Veliki broj dece dolazi iz istih pravaca pa bi mogla da se regulišu dva ili tri pravca. To bi mnogo olakšalo svima i smanjilo troškove ukoliko bi uspeli da se organizujemo sa nekim vozilom koje bi dobili i škola „1 novembar” i „Zračak” ili eventualno da se napravi ugovor sa nekim privatnikom, a možda bi mogao da se uvede i neki školski autobus. Mislim da bi to pre svega bilo mnogo korisnije za decu, lakše bi se organizovali, a na kraju bilo bi i jeftinije za sam Grad, navodi Đondrić.

 

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести