[rstr_selector]

U Bajinoj Bašti besplatan prevoz u svim „đačkim“ autobusima

Opština Bajina Bašta je donela odluku da omogući potpuno besplatan autobuski prevoz na svim „đačkim“ linijama. Osim đaka, ovu beneficiju sada mogu koristiti i svi ostali građani.

 

Naime, pošto lokalna samouprava godinama subvencioniše prevoz đaka, sada je odlučeno da se drugačijim načinom „zakupa“ đačkih linija, omogući da u tim autobusima, osim za đake, besplatan prevoz bude i za ostale građane.

Početkom marta u ovom mestu zaživeo je ovakav vid prevoza koji obavlja „Raketa“ iz Bajine Bašte. Autobusi, u kojima je prevoz besplatan, vidno su obeleženi nalepnicama, a građani prevoz mogu koristiti svim danima kada đaci idu u školu. Na ostalim autobuskim linijama u ovom mestu, karte se naplaćuju kao i ranije.

U Čačku duži niz godina lokalna samouprava subvencioniše besplatne godišnje karte za prevoz penzionera. Procene su da više od polovine penzionera koji dobiju besplatan prevoz, tu mogućnost koristi svega nekoliko puta godišnje, dok sa druge strane, čačanski đaci već godinama nemaju subvenciju grada za autobuski prevoz.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *