„Beta Vukanović i put ka stvaranju moderne slike”

„Beta Vukanović i put ka stvaranju moderne slike”

Izlaganjem ovog dela posetioci će se podsetiti na to da su Čačani imali čast da upoznaju slikarku 1964. godine kada je, u svojoj 92. godini, bila počasni gost 3. Memorijala Nadežde Petrović.

0
Foto: Umetnička galerija ,,Nadežda Petrović"

U okviru projekta „Slikarski razgovori”, u Spomen-sobi Nadežde Petrović u Čačku, u sredu 15. marta, biće predstavljena slika Bete Vukanović „Prolećni dan” iz 1923. godine.

Izlaganje ovog dela pratiće stručno predavanje o životu i stvaralaštvu slikarke koja je pripadala generaciji ranih srpskih modernista.

Predavanje će sa početkom u 19.00 časova održati Isidora Savić, istoričarka umetnosti i kustoskinja Muzeja grada Beograda, autorka izložbe o slikarki koju je ovaj muzej, kao čuvar njenog legata, priredio krajem prošle godine i time obeležio 150 godina od rođenja i 50 godina od smrti Bete Vukanović.

Izlaganjem ovog dela posetioci će se podsetiti na to da je proteklo 100 godina od njegovog nastanka, kao i da su Čačani imali čast da upoznaju slikarku 1964. godine kada je, iako u poznim godinama života, u svojoj 92. godini, bila počasni gost 3. Memorijala Nadežde Petrović.

POSTAVI ODGOVOR