Претрага
[rstr_selector]

Bez auto-puta nema značajnih investicija

U svim opštinama i gradovima kroz koje je planirana trasa budućeg auto-puta od Preljine do Pojata, izgradnju ove saobraćajnice vide kao veliku privrednu šansu.

Čelnici Čačka, Kraljeva, Trstenika, Vrnjačke Banje, Kruševca, Varvarina i Ćićevca složni su u oceni da će Moravski koridor ekonomski „preporoditi“ region. Najavljeno je da će radovi početi u maju,  istovremeno na teritoriji Čačka i Kruševca.

Izgradnja Moravskog koridora, jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u ovom trenutku u Srbiji i iznosi 642 miliona evra.

Proteklih dana razgovarali smo sa svim vodećim ljudima gradova kroz koje će saobraćajnica proći. Većina njih nužnost gradnje auto-puta ilustrovala je razgovorima sa stranim investitorima.

“ Kada nam dođu stranci, prvo nas pitaju koliko vam je daleko auto-put i koliko je od grada udaljen prvi aerodrom. Bez ove infrastrukture dalji razgovori su prazna priča.“ – kažu jednoglasno gradonačelnici.

I u opštini Vrnjačka Banja, koja je vodeća srpska turistička destinacija, užurbano pripremaju teren za otkup zemljišta za auto-put. Prema izjavi Bobana Đurovića, predsednika opštine, saobraćajnica je trasirana i sledi otkup zemljišta.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *