Претрага
[rstr_selector]

Bez prava na kritiku

Priča o zapošljavanju u Čačku kroz Akcioni plan koji je grad predložio u cilju smanjenja broja nezaposlenih, juče se u prvom delu sednice Skupštine grada Čačka, pretvorila u “za” i “protiv” novog direktora “Gradca”, Nebojše Jovanovića. Direktor “Gradca” je, naime, nedavno zaposlio stranačku koleginicu na radno mesto blagajnice bez objavljivanja konkursa.

Iako smo prethodnih dana dobili uveravanja iz uprave “Gradca” da je sve urađeno po zakonu i da direktor ima pravo da bez konkursa zapošljava nove radnike, brojni odbornici kritikovali su potez direktora Jovanovića.

Stojan Marković, odbornik LDP-a, rekao je da gradska javna preduzeća treba da budu primer drugim poslodavcima u gradu kako se ponašati prilikom zapošljavanja.

“ Imamo primer odnedavno u JP “Gradac”… Nama je ovde predsednik Okružnog odbora SNS insistirao da određenog čoveka postavimo za direktora tog javnog preduzeća. Da on lično garantuje za njega. A direktor je prvo zaposlio sekretarku Okružnog odbora SNS.“ – rekao je odbornik Marković.

Kritika je stigla čak i iz redova Srpske napredne stranke, koja je i postavila Jovanovića za direktora strateški najznačajnijeg gradskog preduzeća. Jedini odbornik iz redova naprednjaka koji je javno, za govornicom, oštro osudio trošenje državnog novca za kupovinu službenog auta, u vreme kada se svi trude da racionalno ulažu svaki dinar, bio je odbornik Aleksandar Maksimović. On ipak ni u svojoj stranci nije naišao na potpunu podršku. Zbog istupanja protiv poteza direktora Jovanovića, odborniku Maksimoviću je iz lokalnog odbora stranke zaprećeno disciplinskim postupkom.

Maksimović je bio zatečen saznanjem da će u stranci tražiti njegovu odgovornost zbog jučerašnje kritike na račun direktora “Gradca” i partijskih kolega koji su Jovanovića postavili na to mesto.Maksimović, očekuje da posle najnovijeg talasanja u čačanskom odboru SNS-a, vrh stranke konačno reaguje i stane na put sukobu gradskog i okružnog odbora. Za disciplinski postupak ne brine previše:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/aleksandar-maksimovi{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *