[rstr_selector]

Bez radara na putevima Moravičkog okruga

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz čačanske Uprave saobraćajne policije, na putevima u Moravičkom okrugu u toku prethodna 24 sata je bilo uglavnom mirno. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Čačku u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima savetuje opreznija vožnja uz poštovanje saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Hitna pomoć

hitna-pomocČačanska Hitna pomoć u toku prethodna 24 sata je intervenisala 44 puta na terenu, a 30 pregleda je obavljeno u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 49 pacijenta, od čega šest na terenu, dok je u isto vreme ivanjička Hitna pomoć imala 54 intervencije i sve su obavljene u ordinaciji.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološka situacija imaće nešto povolјniji uticaj na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod meteoropata su moguće glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i malaksalost. Neophodno je adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja.

Porodilište

porodiliste mala

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, tri dečaka i dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu je rođena jedna devojčica.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPrvomajski praznici, sunčano i toplo vreme biće razlog većeg broja vozila i malo pojačanog saobraćaja na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turisičkim mestima. Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, a na naplatnim rampama se prolazi bez čekanja, saopštio je Automoto savez Srbije. Na velikom broju puteva su započeti radovi gde je potrebno vožnju prilagoditi uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.
Izmene u saobraćaju vozače očekuju na putu kroz Ovčar Banju između Kratovske stene i Pakovraća gde se izvode radovi na pojačanom održavanju koji će trajati do 20. juna do kada se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku regulaciju. Vozači mogu koristiti i alternativne putne pravce preko Markovice i Guče. Radova ima i na magistralnom putu Zlatibor – Nova Varoš, pored Rzava, kao i na putu od Topole ka Rudniku gde je na snazi i zabrana saobraćaja vozilima čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.
Zbog radova na izgradnji auto – puta  Beograd – Požega, na deonici Lajkovac – Ljig, postavljena je saobraćajna signalizacija i saobraćaj se odvija dvosmerno preko  petlje Ljig.
Umereniji intenzitet saobraćaja je i na graničnim prelazima gde se putnička vozila ne zadržavaju duže od pola sata, ali iz AMSS podsećaju da je vreme čakanja na graničnim prelazima u prazničnim danima često promenljivo.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrNa vodovodnoj mreži u Čačku ima sitnijih kvarova i to u Obilićevoj ulici i kod Spomen parka, a prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ radovi na njihovom saniranju neće usloviti isključenja vode. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih zatvaranja vode.

Поделите вести