[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Bez saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Na putevima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na putnom pravcu od Preljine ka Mrčajevcima, a od 14.00 do 22.00 na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na raskresu rastinja na trasi dalekovoda, od 08:00 do 13:00 časova bez električne energije biće potrošači u Preljini, osim varošice, deo sela od Crkve prema Prislonici desna strana iznad magistrale. Na području Gornjeg Milanovca zbog radova na dalekovodu od 9.00 do 13.00 časova bez struje će biti Svračkovci i Majdan.

Vodosnabdevanje

U Birčaninovoj ulici kod broja 15 došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. Radnici čačanskog Vodovoda radiće u toku prepodneva na popravci kvara, a za to vreme je moguće kratkotrajno isključenje vode.

Bioprognoza

Vremenske prilike imaće nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih osoba, naročito na osobe sa srčanim i respiratornim tegobama. Od meteoropatskih reakcija najviše će biti izraženi glavobolјa, bolovi u kostima i zglobovima i promenlјivo raspoloženje. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer je UV indeks u domenu veoma visokih vrednosti. Učesnicima u saobraćaju se savetuje pojačana pažnja.

Stanje na putevima

Iako je saobraćaj umerenijeg intenziteta veći broj vozila treba očekivati na putevima ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini kao i onim najfrekventnijim poput Koridora 10. Turistička sezona je u toku pa su česti zastoji u saobraćaju, a na graničnim prelazima i na naplatnim rampama zadržavanja znaju da budu promenljiva pa će vozačima biti potrebno više strpljenja za volanom.
Do 13. avgusta izvode se radovi na ispiranju kišne kanalizacije, na deonici Ljig – Takovo, od 7 do 16 časova za saobraćaj se zatvara preticajna traka, a na deonici Takovo – Preljina za zatvorena je zaustavna saobraćajna traka.
Obustavljen je saobraćaj na putu Kraljevo – Mataruška Banja, zbog radova na rehabilitaciji kolovoza. Saobraćaj se preusmerava na magistralne puteve Krajevo – Raška i Kraljevo – Trstenik.
Zbog raedova je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Brežđe – Divčibare zbog čega se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone, a zatvoren je i regionalni put između Jošaničke Banje i Kopaonika pa se koriste pravci koji vode preko Brusa ili Rudnice.
Prema informacijama Uprave granične policije na našim putničkim terminalima saobraćaj je sada umeren tako da se na najopterećenijim prelazima kao što su Horgoš, Kelebija, Batrovci, Šid, Gradina, Gostun, Kotroman i Preševo registruju zadržavanja do 30 minuta.

Поделите вести