Bez saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Bez saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

0
Foto: Arhiva Dženarika info
Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće tokom celog dana u Beljini i Preljini, a od 14.00 časova do 22.00 časa biće na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje strujom na području Čačka je uglavnom uredno, registrovan je samo jedan kvar na Rajcu gde je bez struje, zaselak Grujine Livade. Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije kvar će biti saniran u toku prepodenva.
U Dragačevu i dalje ima dosta kvarova, bez napona su  dalekovodi za Virovo, Pšanik, Goračiće i Dljin. Očekuje se da će normalno snabdevanje strujom biti uspostavljeno do kraja dana. Veliki broj kvarova ostao je i na području Ivanjice i Gornjeg Milanovca, ekipe su na terenu i pokušavaju da uspostave normalno elektrosnabdevanje.

Vodosnabdevanje

Jutros je u Ulici 304 u Atenici došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Radovi na saniranju obavljaće se u toku prepodneva, a za to vreme je moguće kratkotrajno isključenje vode.

Bioprognoza

Nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima u jutarnjim satima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova i smanjenja radne sposobnosti.

Stanje na putevima

Dnevne temperature otapaju sneg zbog čega su kolovozi mokri, ali hladan talas vazduha tokom jutra i večeri spušta temperaturu ispod nule zbog toga se vozači upozoravaju na opasnost od leda i poledice na kolovozu. Danas i magla može otežavati vožnju, vidljivost je trenutno smanjena na pojedinim putevima na oko 100 metara, ima je pored reka u planinskim predelima i na području Požege.
Zimski uslovi vožnje sa ugaženim snegom na kolovozu do 5 cm očekuju vozače na putevima u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Valjeva, Požege, Užica, Prijepolja. Na pojedinim manje frekventnim putevima II i III prioriteta uvedena je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima. Podsećamo i na radove zbog kojih se saobraćaj odvija pod posebnim režimom ili je aktuelna potpuna obustava, kao što je slučaj na deonici Brežđe – Divčibare, zbog kojih se vozači do kraja godine usmeravaju obilazno preko puta koji vodi od Valjeva ka Kaoni. Na deonici Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena, izmenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje petlje „Pakovraće“. Za saobraćaj je zatvorena desna traka ka Požegi, a saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na graničnim prelazima zadržavanja ima na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj, dok se na putničkim terminalima prolazi bez zadržavanja.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR