[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Bez struje delovi Gornjeg Milanovca, Dragačeva i Ivanjice

Elektrosnabdevanje

Na elektromreži u Čačku nema većih kvarona, a za danas nisu planirani radovi zbog kojih bi dolazilo do isključenja struje.
U Gornjem Milanovcu će od 09.00 do 15.00 časova bez struje biti ulice Stanimira Ralovića, Gospodar Jovanova i poprečne ulice, kao i  sela Leušići i Koštunići, a od 09.00 do 16.00 časova struje neće imati potrošači u Ljutovnici, zaseok Dmitrovići.
U Dragačevu će zbog radova na dalekovodu od 08.00 do 17.00 časova bez struje biti Goračići i Guberevci.
U Ivanjici će se izvoditi radovi na dalekovodu Međurečje – Šamanica pa će od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biće potrošači iz Komadina, Butkova, Orestijevića, Mane i gornjeg dela Međurečja.

Vodosnabdevanje

U Ulici 16 u Beljini pukla je vodovodna cev, zbog čega je došlo do prekida u vodosnabdevanju. Kvar će biti otklonjen u toku dana. U Balkanskoj ulici će se u toku dana izvoditi radovi na vodovodnoj mreži, pa je moguće da će dolaziti i do prekida u isporuci vode.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim i respiratornim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u čačku imala je dosta posla u toku prethodna 24 sata. Lekari su 43 puta izlazili na terenske intervencije, a u ordinaciji su obavili 28 pregleda. U Gornjem Milanocu je bilo manje posla za lekare hitne medicinske službe, oni su obavili 22 ambulantna pregleda i šest kućnih poseta.

Stanje na putevima

Vetar je u slabljenju, osim na putevima u istočnoj Srbiji gde povremeno jači udari mogu uticati na stabilnsot vozila, naročito na mostovima, nadvožnjacima i planinskim predelima. Malo hladnije vreme u odnosu na prethodne dane, sa slabom kišom može usloviti mokre i klizave kolovoze, a na njih treba računati i na mestima gde ima magle. Saobraćaj je umerenog intenziteta, povremeno usporen na deonicama na kojima se izvode radovi.
Počeli su radovi na popravci oštećenja na železničkom mostu, koji se nalazi u blizini brane u Međuvršju i prelazi iznad magistralnog puta Čačak-Ovčar Banja, pa se saobraćaj nha ovoj deonici odvija neizmeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.
U toku su radovi na sanaciji kolovoza na deonica Arilje – Prilike, kod mesta Klisura. Radovi se izvode od 7 do 15 časova i u tom periodu saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Zbog radova na rekonstrukciji mosta „Vodice 2“ preko Rzava koji se nalazi na magistralnom putu između Zlatibora i Kokinbog broda, saobraćaj je obustavljen i preusmeren na staru trasu magistralnog puta u dužini od 1600 metara. Radova ima i između Kokinog Broda i Pribojske Banje zbog čega se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila,a usporeno se prolazi deonicom Kraljevo – Ušće, u mestu Progorelica, gde se izvode radovi na sanaciji klizišta kao i deonicom Prijepolje-Barski Most, u mestu Zavinograđe, gde se takođe izvode radovi na sanaciji klizišta.
Na graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja, dok vozači teretnih vozila moraju očekivati vešesatna čekanja na terminalima u smeru ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj.

Поделите вести