[rstr_selector]

Bez struje deo Preljine

Elektrosnabdevanje

Kvarova na elektromreži u Čačku nema, ali su iz čačanske Elektrodistribucije najavili radove na rekonstrukciji niskonaponske mreže zbog kojih će bez električne enregije biti potrošači u Preljini iznad crkve, koji se napajaju sa trafostanice Vodovod prema Viru. Isključenje je planirano od 08.00 do 14.00 časova.
U Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema problema sa isprukom električne energije, a na području Ivanjice ima manjih kvarova na niskonaponskoj mreži. Radovi na njihovom saniranju obavljaće se u toku prepodneva.

Bioprognoza

Nastavljaju se nepovolјne biometeorološke prilike za hronično obolele i osetlјive osobe. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Kao meteoropatske reakcije mogući su bolovi u zglobovima i mišićima.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći su u toku prethodna 24 sata pregledali 28 pacijenata u ordinaciji, a 41 put su intervenisali na terenu. U Gornjem Milanovcu je zabeležen povećan broj intervencija u stanici hitne pomoći gde su lekari pregledali 33 pacijenta, a na terenu su intervenisali pet puta.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju povoljne vremenske prilike, mada u jutarnjim satima magla ili sumaglica mogu usporavati vožnju na putevima pored reka i u kotlinama. Putevi I i II prioriteta su prohodni, a na putevima III prioriteta snega mestimično u raskvašenogm stanju ima na potručju Ivanjice, Užica, Novog, Pazara i Kruševca.
Natavljeni su radovi na izgradnji obilaznice oko Novog Pazara koji će se izvoditi narednih četiri meseca. Zbog radova je obustavljen saobraćaj na deonici Krčmar – Divčibare, pa se ka Divčibarama koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone. Na deonici Arilje – Prilike, kod mesta Klisura, radovi se izvode od 7.00 do 15.00 časova kada se vozila naizmenično propuštanju. Radova ima i na regionalnom putu između Pribojske Banje i Kokinog Broda zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, a na magistralnom putu Brodarevo – Gostun, saobraćaj se zbog odrona odvija jednom kolovoznom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć semafora.
Prema podacima Uprave granične policije na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Поделите вести