[rstr_selector]

Bez struje Preljinska Baluga, Miokovci i deo Konjevića

Elektrosnabdevanje

Zbog kvara na dalekovodu jutros su bez struje potrošači u Preljinskoj Baluzi, Miokovcima i u delu Konjevića. U drugim čačanskim selima ima pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži, pa pojedina domaćinstva nemaju po jednu fazu. Radovi na popravci kvarova obavljaće se u toku dana.

Na području Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Dragačeva nema većih kvarova na elektromrežama, pa je i snabdevanje potrošača strujom u ovim mestima uglavnom uredno.

Zbog planiranih radova na dalekovodu Požega – Ivanjica, u nedelju 04. septembra bez struje će ostasti celo područje opštine Ivanjica. Isključenje je planirano od 07.30 do 17.30 časova, a isti raodovi će se obavljati i 18. septembra kada Ivanjičani takođe neće imati struju u tom vremenskom periodu.

Bioprognoza

Danas se očekuje relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici, pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Neraspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Stanje na putevima

Zbog promenljivih vremenskih uslova sa čestom kišom i pljuskovima, koji uslovljavaju mestimično mokre kolovoze i učestale odrone, na svim putnim pravcima savetuje se oprezna vožnja.

Na deonici Brežđe – Divčibare i dalje je na snazi obustava saobraćaja, a obilazni put vodi peko Valjeva i Kaone. Radovi na sanaciji klizišta Bušinsko polje, na deonici Bajina Bašta – Perućac, produženi su do 03. oktobra i izvode se u periodu od 7 do 22 časa, a tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od juče više nije na snazi obustava saobraćaja za kamione sa prikolicom i poluprikolicom na deonici Kosjerić – Varda – Kostojevići, gde se izvode radovi na rekonstrukciji puta. Saobraćaj se na ovoj deonici  povremeno odvija naizmeničnim propuštanjem vozila , a planirano je da radovi traju do kraja novembra.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja na našim putničkim terminalima na Horgošu ka Mađarskoj duža su  od 120 minuta. Na ostalim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Makedonijom, Bugarskom i Crnom Gorom nema zadržavanja  dužih od pola sata, ali u toku dana na Batrovcima, Gradini, Šidu i Preševu ona mogu biti od 60 do 120 minuta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode, u Lučanima jedna u kojima su dve osobe lakše povređene, a u Gornjem Milanovcu i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Radarske kontrole za danas nisu planirane, a vozačima se savetuje više opreznosti tokom vožnje zbog kiše i pljuskova koji uslovljavaju mokre ili vlažne kolovoze. Zbog ovakvih vremenskih uslova saobraćaj se često odvija usporeno, a u satima pojačanog saobraćaja mogući su vanredne zastoji i prekidi, što produžava vreme putovanja, pa se savetuje i više stpljenja za volanom.

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti oblačno  sa kišom i osetno hladnije u odnosu na prthodne dane. Više padavina  se očekuje  pre podne, a u drugom delu dana će doći do slabljenja i postepenog prestanka padavina. Jedino će na severozapadu Srbije tokom celog dana biti suvo vreme. Vetar će biti slab do umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 17 stepeni do 23 stepena.

U Čačku će danas biti oblačno i sveže vreme sa kišom. Jutarnja temperatura će biti oko 14, a najviša dnevna do 18 stepeni.

Поделите вести