[rstr_selector]

Bez struje Rudnik, delovi Ivanjice i Dragačeva

Elektrosnabdevanje

Čačak i okolna sela su uredno snabdeveni električnom energijom, s obzirom na to da nema većih kvarova, a za danas nisu planirana isključenja struje. Na teritoriji Gornjeg Milanovca zbog radova na niskonaponskoj mrež, od 9.00 do 11.00 sati bez električne energije biće područje Rudnika, u Dragačevu će zbog ispitivanja relejne zaštite, od 10.00 do 12.00 sati bez struje biti potrošači u delu Guče, Kriva bara i Rakit, zatim u Belici, Rtima, Krivači, Viči, Milatovićima, Kaoni, Brezovicama, Dragačici i Goračićima.
Na području Ivanjice je došlo do kvara na dalekovodu zbog čega su bez struje Erčege, Bratljevo, Kovilje, Kumanica, Međurečje, Bele Vode, Čepovo i Šarenik. Kvar će biti saniran do 12.00 sati.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, u Prijevoru je došlo do pucanja vodovodne cevi u blizini kanala, zbog čega je u tom delu zatvorena voda. Normalizacija u vodosnabdevanju se očekuje do 12.00 sati.

Bioprognoza

Povolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima, kao i astmatičarima u jutarnjm satima. Opreznost se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Stanje na putevima

Za danas meterolozi najavljuju manje padavina u odnosu na prethodi dan ali svakako ne treba zanemariti mokre kolovoze u pojedinim krajevima. Obratite pažnju ukoliko putujete kroz Ovčarsko – kablarsku klisuru, pored Ibra ili na putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji zbog mogućih odrona. Putovanje kroz deonice na kojima ima radova ili izmena u režimu saobraćaja, može na kratko usporiti vožnju pa se vozačima savetuje više strpljenja.
Danas do 17 časova i 30 minuta izvodiće se radovi na deonici Zlatibor – Rzav u smeru ka Užicu, uz naizmenično propuštanje vozila.
Od danas do petka izvodiće se radovi na košenju putnog pojasa na deonicama autoputa Takovo – Preljina, u smeru ka Preljini i na deonici Ljig – Takovo, u smeru ka Surčinu. Za vreme izvođenja radova od 7.00 do 15.00 časova, za saobraćaj će biti zatovrene zaustavne trake.
Od danas do 14. juna u periodu od 7.00 do 17.00 časova, izvodiće se radovi na sanaciji nestabilnih mesta na deonici između Aranđelovca i Gornje Šatornje. U zoni radova saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.
Prema informacijama Uprave granične policije teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije čakaju 360 minuta, na Horgošu 180, na Šidu 300, a na graničnim prelazima Kelebija i Bezdan 60 minuta. Na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta.

Поделите вести