[rstr_selector]

Bez struje sela od Klatičeva do Mutnja

voda servis malaNa vodovodnoj mreži u Čačku ima sitnijih kvarova, ali radovi na njihovom saniranju neće usloviti zatvaranja vode,dok će u Gornjem Milanovcu zbog radova na otklanjanju kvara u Korčaginovoj ulici isporuka vode u tom delu opštine biti zatvorena od 8 do 12 sati. Na području Guče, Lučana i Ivanjice jutros je uredna isporuka vode.

eps malaPrema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije danas će zbog radova na niskonaponskoj mreži do 15 časova bez električne energije biti potrošači u Zablaću zaseoci Erići (Livade) i Trsine. Iz pogona ELD u Guči su najavili isključenje zbog radova na dalekovodu od 8 do 14 časova i 30 minuta kada će bez električne energije biti potrošači sa područja Gornje Kravarice, Stanojevića i Radičevića. Na području Gornjeg Milanovca od 9 do 15 časova bez struje će biti potrošači u Vrnčanima koji se napajaju sa trafostanice Odmorište, a zbog kvara na dalekovodu od noćas su bez struje sva sela od Klatičeva prema Donjim Branetićima i Mutnju. U pogonu ELD u Gornjem Milanovcu kažu da očekuju da će kvar biti saniran u toku popodneva.

hitna pomoc malaLekari u čačanskoj Hitnoj pomoći intervenisali su u toku prethodna 24 sata 72 puta, od toga je 39 pregleda obavljeno u ordinaciji, a kućnih poseta je bilo 33. U Gornjem Milanovcu je evidentiran 31 pregled u ambulanti, kućnih poseta je bilo 10, a ivanjički lekari su imali 54 hitne intervencije od kojih 3 na terenu, a dva pacijenta su upućena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.
Danas će prema najavi meteorologa biti više sunca uz umerene temperature vazduha pa će i biometeorološka situacija biti nešto povoljnija na hronično obolele i osetlјive osobe. Moguća je pojava glavobolјe u blažoj formi.

porodiliste malaIz čačanskog i gornjomilanovačkog porodilišta danas imamo isti izveštaj koji kaže da su i u jednom i drugom rođene po dve bebe. U Čačku su rođeni dečak i devojčica, baš kao i u susednom Gornjem Milanovcu.

radijator malaJKP „Gornji Milanovac“ je saopštilo da će do 29. septembra biti ispražnjene instalacije u zgradama koje su priključene na sistem daljinskog grejanja. U tom periodu korisnici će moći da izvrše neophodne radove na svojim unutrašnjim toplotnim instalacijama kao što su zamena radijatorskih ventila, zamena radijatora, propiranje radijatora, a druge radnje na unutrašnjim toplotnim instalacijama nisu dozvoljene bez saglasnosti ovog preduzeća.
Poželjno je da korisnici koji nisu menjali radijatorske ventile u poslednjih 10-ak godina zamene iste na svojim grejnim telima zbog kvalitetnije isporuke toplotne energije. U suprotnom, ukoliko se ustanovi da je temperatura u stanu nezadovoljavajuća, a uzrok tome je neispravan radijatorski ventil, neće se prihvatati reklamacije. Pražnjenje instalacija i zamena radijatorskih ventila, u periodu od 01. oktobra ove do  05. maja sledeće godine nije dozvoljeno, osim u slučaju većih kvarova u objektu.

policija znacka malaVozače koji prolaze kroz Čačak i danas očekuju gužve jer je zbog produžetka radova na mostu preko Zapadne Morave saobraćaj preusmeren na ulice Nikole Tesle, Braće Kovačević i Crvene armije i dalje kroz grad, a dodatnim gužvama i zastojima u saobraćaju doprineće i činjenica da je petak kada se po pravilu u popodnevnim časovima očekuje više vozila zbog predstojećeg vikenda.
Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku u toku jučerašnjeg dana zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda u Ivanjici u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika, a u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nije bilo nezgoda na putevima.

radarska-kontrola malaRadarske kontrole biće na gradskim saobraćajnicama u Čačku do 20 časova, a na deonici puta od Preljine ka Rudniku od 14 do 20 časova.

Поделите вести