[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Bez struje veliki broj milanovačkih sela

Elektrosnabdevanje

Zbog kvara na dalekovodu za Beršiće jutros je bez struje ostao veliki broj milanovačkih sela među kojima su Gornji i Donji Branetići, Rajac, Srezojevci, Vrnčani, Davidovica, Brezna, Sinoševići, Ločevci, Drenova, Ljevaja, Šarani, Takovo, Kalimanići, Ljutovnica i Teočin. Očekuje se da će kvar biti saniran do 10.00 sati.
Na teritoriji Čačka od 09.00 do 14.00 časova, zbog radova na dalekovodu, bez elektricne energije biće potrošači u Bresnici, Bečnju i Vujetincima.
U Dragačevu se izvode radovi na dalekovodu pa će do 17.00 časova bez struje biti Milatovići, Kaona i Brezovice, a zbog radova na niskonaponskoj mreži zaseok Basare u Donjem Dubcu i zaseok Jankovići u Belom Kamenu.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ u toku prepodneva je moguće isključenje vode u ulici Savkovića kosa gde će se izvoditi radovi na popravci kvara.
U Gornjem Milanovcu zbog radova na popravci vodovodne mreže jutros je obustavljena isporuka vode za novu Industrijsku zonu u Velereči. Prekid u vodosnabdevanju trajaće do 13.00 časova, a zbog nestanka električne energije bez vode su potrošači u Ljutovnici, Donjim Branetićima i Vrnčanima. Normalizacija u snabdevanju vodom biće uspostavljena nakon otklanjanju kvara na elektro mreži.

Bioprognoza

Svim hronično obolelim i osetlјivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana, primena adekvatne zaštite od UV zračenja, kao i smanjenje fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Stanje na putevima

Zbog radova na održavanju auto-puta Miloš Veliki koji se vrše u neposrednoj blizini petlje Ub, saobraćaj je u pravcu Beograda preusmeren na suprotnu stranu auto-puta, onu koja vodi ka Čačku zbog čega je ona sada dvosmerna, a isključenje za Ub iz prvca Čačka je zatvoreno.
Na putu između Knića i Mrčajevaca u toku su radovi na mostu preko Bresničkog potoka, zbog čega se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila.
I danas je planirana obustava saobrćaja zbog radova na magistralnom putu između Novog Pazara i Sjenice, na deonici od mesta Štavalj do mesta Brnjica. Saobraćaj će na ovoj deonici biti obustavljen do 16.00 časova i preusmeren na put koji vodi preko Duge Poljane.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Gradina putnička vozila se zadržavaju oko 45 minuta, dok se na teretnim terminalima beleže višesatna čekanja. Na Horgošu i Batrovcima kamioni i šleperi čekaju pet sati, na Šidu se zadržavaju i do 6 sati, a na Kelebiji četiri sata.

 

 

Поделите вести