Bez struje Viljuša, Trnavska Baluga i deo Trnave

Bez struje Viljuša, Trnavska Baluga i deo Trnave

0
Foto: Pexels from Pixabay
Elektrosnabdevanje

Za danas su planirani radovi na dalekovodu zbog kojih će od 08.00 do 16.00 časova bez struje biti porošači u Viljuši, Trnavskoj Baluzi i u delu Trnave oko semafora.
U Dragačevu su takođe planirani radovi na dalekovodu koji će se izvoditiod 08.00 do 17.00 časova, kada će bez električne energije biti potrošači na područu Velesa, Dragačice, Živice, Rasovca, Giračića i Dublja.
U Ivanjici će se danas nastaviti radovi na dalekovodu selu Klepani koje će bez struje ostati od 08.00 do 17:00 časova, a u Gornjem Milanovcu će se i ove nedelje izvoditi radovi u Ljutovnici gde će zaseok Dmitrovići ostajati bez struje od 09.00 do 16.00 časova.

Vodosnabdevanje

U Ulici Žike Pantelića u Ljubiću došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. Radovi na popravci će se obavljati u toku pre podneva a za to vreme je moguće da će u ulici doći do isključenja vode. U ostalim delovima Čačka, vodosnabdevanje je uredno. Na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu nema kvarova, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu imati nepovoljan uticaj na osobe sa disajnim i cerebrovaskularnim tegobama. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti glavobolja, bolovi u mišićima i promenljivo raspoloženje. U saobraćaju je neophodan dodatni oprez.

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, u Ivanjici se dogodila jedna sa jednom lakom povredom, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a do 16.00 na putnom pravcu Mojsinje – Mrčajevci.

Stanje na putevima

Magla jutros smanjuje vidljivost na području Kraljeva, Raške, Novog pazara, Ivanjice, Požege i Arilja, ima je na putuevima pored reka i u kotlinama, kao i na auto-putu Miloš Veliki. Vozači u jugozapadnim i zapadnim krajevima Srbije mogu očekivati kišu i mokre kolovoze, a kiša se tokom dana očekuje i u ostaim krajevima.
Vozila se naizmenično propuštaju na deonici magistralnog puta Čačak – Ovčar Banja u blizini brane Međuvršje, zbog radova na popravci železničkog mosta koji prelazi iznad ovog prioritetnog putnog pravca. Planirano je da radovi traju do 22. decembra, a prvo je zatvorena desna saobraćajna traka u smeru ka Požegi.
Zbog radova na izgradnji deonice auto-puta Preljina Požega, saobraćaj se sa deonice Gojna Gora – Ljubić preusmerava na novoizgrađenu pristupnu saobraćajnicu i nadvožnjak, a radovi će trajati do 20. decembra.
U toku je rekonstrukcija mosta „Vodice 2“ preko Rzava koji se nalazi na magistralnom putu između Zlatibora i Kokinbog broda, saobraćaj je obustavljen i preusmeren na staru trasu magistralnog puta u dužini od 1600 metara.
U vremenu od 7 do 15 časova vozila se naizmeničpno propuštaju na putu između Arilja i Prilika, u blizini mesta Klisura, dok je na putnom pravcu Beranovac – Goč na deonici od Kamenice do Šošanie saobaćaje obustavljen zbog radova na asfaltiranju. Alternativni putni pravac je preko Vrnjačke Banje.
Prema podacima Uprave granične policije zadržavanja ima samo na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj koja se kreću od 90 do 120 minuta, a na putničkim terminalima se prolazi bez dužih čekanja.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR