Претрага
[rstr_selector]

Bez struje više čačanskih sela

Elektrosnabdevanje

Zbog kvara na dalekovodu u Bresnici bez struje su ostali meštani Bresnice, Katrge, Bečnja, Mrčajevaca i dela Donje Gorevnice. Registrovan je i kvar na dalekovodu u Vidovi zbog čega je bez struje deo Međuvršja kod brane, zatim Riđage i Pakovraće, dok je zbog kvara u trafostanici bez struje deo Gornje Gorevnice kod škole. Kvarovi će biti sanirani u toku dana. U Ivanjici i Gornjem Milanovcu snabdevanje električnom energijom za sada je uredno.

Stanje na putevima

Zbog jakog mraza ovoga jutra je neophodna opreznija vožnja. Magla smanjuje vidljivost povremeo i ispod 100 metara, a najzastupljenija je u severnim i centralnim delovima Srbije. Upotreba zimske opreme potrebna je na svim putevima u zemlji, a posebna opreznost u vožnji savetuje se preko planinskih prevoja zbog jakog vetra koji može stvarati manje snežne nanose i zbog čega kolovoz može biti sužen. Vozačima se savetuje da za putovanje koriste deo dana od 10 do 16 časova i da na put kreću sa dobrim zimskim gumama, a ukoliko naiđu na deonice prekrivene snegom i ledom da koriste lance. Učestali su i odroni, najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, ali i na putevima duž stenskih useka i klisura. Na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila na većini puteva na području Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Valjeva kao i na prilazima Kopaoniku Goču i Staroj Planini.
Na državnim putevima II i III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 santimatara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, a na području Ivanjice je neprohodan putni pravac Ivanjica – Odvraćenica – Preko Brdo.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, za dane vikenda u Čačku je evidentirano šest saobraćajnih nezgoda, četiri su prošle samo sa materijalnom štetom, a u preostalim su dve osobe lakše povređene. U Gornjem Milanovcu je evidentirana jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih putnika.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 35 put na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 29 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je bilo 30 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta, a u Ivanjici 57 pregleda u ordinaciji i četiri kućne posete.

Bioprognoza

Vremenske prilike će imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. U jutarnjim satima oprez se naročito savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Mogući su glavobolјa, nervoza i bolovi u mišićima. Zbog nižih minimalnih temperatura potrebno je adekvatno odevanje, kao i dodatna opreznost u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu 16. decembarskog dana rođeno je pet beba, tri devojčice i dva dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen je jedan dečak.

Поделите вести