[rstr_selector]
Image by Henryk Niestrój from Pixabay

Bez vode Čačanski partizanski odred

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros je došlo do pucanja cevi u Ulici Čačanski partizanski odred zbog čega je došlo i do prekida u vodosnabdevanju. Radovi na popravci kvara su u toku, očekuje se da će biti završeni najkasnije do 12.00 sati.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu doprineti pogoršanju tegoba kod reumatičara i psihički obolelih osoba. Poseban oprez i striktno poštovanje prepisane terapije se savetuje osobama sa varijabilnim krvnim pritiskom. Kod zdravih osoba su mogući umor i neraspoloženje. Neophodan je dodatan oprez svih učesnika u saobraćaju.

Hitna pomoć

Čačanski lekari obavili su 26 pregleda u službi hitne pomoći u toku prethodna 24 sata, a 30 puta su intervenisali na terenu. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu je evidentirano 27 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Stanje na putevima

Jučerašnji dan je doneo očekivano pojančan saobraćaj na putevima u Srbiji, prvo na izlazima iz većih gradova, a potom i na gotovo svim glavnim putnim pravcima. I danas se očekuju povremeni talasi sa većim brojem vozila zbog kojih na pojedinim deonicama vožnja može biti usporenija.
Od danas je postavljena saobraćajna signalizacija zbog radova na sanaciji dilatacije pelje Surčin u smeru ka Čačku, za saobraćaj su zatvorene vozna i zaustavna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom trakom. Danas će se izvoditi radovi na pranju tunela Veliki Kik, u smeru ka Čačku. Shodno dinamici radova za saobraćaj će povremeno biti zatvorena preticajna, odnosno vozna i zaustavna traka.
Radova ima i na deonici između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora.Na deonicama Kumanica – Golijska Reka, Prilike – Jasenovo, kao i na deonici magistralnog puta između Kraljeva i Bogutovca izvode se radovi na sanaciji klizišta, zbog čega se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Danas do 17.00 časova biće obustavljen saobraćaj na deonici između Kamenice i Šošanice, a alternativni putni pravac vodi preko Vrnjačke Banje.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, a na teretnim se beleže čekanja na Horgošu, gde na izlazu iz Srbije kamioni i šleperi čekaju dva sata, a na graničnim prelazima Kelebija i Sremska Rača sat vremena.

Поделите вести