[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Bez vode deo ulica Milice Pavlović i Bulevar Vuka Karadžića

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda na uglu ulica Milice Pavlović i Bulevar Vuka Karadžića sinoć je došlo do kvara na vodovodnoj mreži zbog čega su bez vode ostale i okolne ulice u tom delu grada. Očekuje se da će radovi na saniranju kvara biti završeni do popodnevnih časova kada će biti uspostavljeno i normalno vodosnabdevanje. U Gornjem Milanovcu nema kvarova, kao ni planiranih radovi zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 25 pacijenata, a na terenu su intervenisali 34 puta. U Gornjem Milanovcu je bio povećan broj hitnih intervencija pa su tako u ordinaciji evidentirana 43 pregleda, a kućnih poseta je bilo 10. Ivanjička Hitna pomoć je imala ukupno 55 intervencija od kojih 50 u ordinaciji, a pet na terenu, dok su dva pacijenta su transportovana na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

Očekuju se povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Izvesne tegobe su moguće kod astmatičara, kardiovaskularnih i psihičkih bolesnika. Glavobolјa, zamaranje i nervoza se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se slojevito odevanje u skladu sa očekivanim dnevnom temperaturom vazduha.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a isti izveštaj stiže i iz milanovačkog porodilišta gde su u toku jučerašnjeg dana takođe rođeni dečak i devojčica.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, za vreme produženog prazničnog vikenda, tj. od subote do ponedeljka u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, a u Ivanjici se dogodila jedna u kojoj su dva lica lakše povređena. Radarske kontrole biće kao i prethodnog dana na saboraćajnicama u Čačku do 22.00 časa, a u Ivanjici do 17.00 časova.

Stanje na putevima

Posle državnog praznika i produženog vikenda prvi radni dan uvek donosi veći broj vozila i pojačan saobraćaj, ali još uvek lepo novembarsko vreme vožnju čini lakšom i bezbednijom jer je prohodnost puteva dobra, pa verujemo da vozači neće imati problema u saobraćaju. Na pojedinim putevima su radovi završeni i saobraćaj je normalizovan, dok se i dalje na velikom broju deonica izvode radovi, pa je potrebno više strpljenja za volanom.
Na deonici Dići – Preljina, do 19. novembra izvode se radovi na izgradnji temelja portalnog nosača i temelja promenljivih znakova uz suženje po jedne saobraćajne trake. Do 1. decembra radiće se radovi na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac, u prvoj fazi radova za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, dok se saobraćaj naizmenično odvija levom kolovoznom trakom u smeru ka Gornjem Milanovcu. Nakon završetka radova na desnoj strani mosta, za saobraćaj se zatvara leva kolovozna traka, a celokupan saobraćaj će se odvijati desnom kolovoznom trakom. Na deonici Cerovac – Kragujevac se od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim je i na putu Arilje – Visoka – Ljetine.

 

 

Поделите вести