[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Bez vode potrošači u Ulici Strajina Lapčevića u Ljubiću

Vodosnabdevanje

Zbog kvara na vodovodnoj mreži koji je nastao usled pucanja cevi, jutros je zatvorena voda u Ulici Strajina Lapčevića u Ljubiću. Radovi na popravci kvara obavljaće se u toku prepodneva, a normalizacija u vodosnabdevanju očekuje se do 12.00 sati.

U Ivanjici će zbog radova na vodovodnoj mreži, koji će se obavljati od 08.00 do 12.00 sati, bez vode biti stanovnici naselja oko Crnjevačkog mosta.

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje potrošača električnom energijom na području Čačka, Ivanjice, Guče i Lučana je uredno. Dežurni dispečeri Elektrodistribucije kažu da nema većih kvarova, kao ni planskih isključenja struje za danas.

Na području Gornjeg Milanovca planirani su radovi na dalekovodu, zbog kojih će od 08.00 do 15.00 časova bez struje biti Družetići, Kamenica, Bogdanica, Gojna Gora i delovi Pranjana – Katrići, Bralovići, Lokva i Ornice.

Stanje na putevima

Na deonici Takovo – Preljina u smeru ka Surčinu, do petka 9. septembra izvode se radovi na mašinskom krpljenju oštećenja na kolovozu, zbog čega su zauzete vozna i zaustavna traka.

Sutra će se izvoditi radovi na asfaltiranju deonice Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, kroz mesto Štavalj, pa će od 9 do 16 časova, na snazi biti obustava saobraćaja. Alternativni putni pravac tokom obustave biće Duga Poljana – Karajukića Bunari – Raždaginja – Sjenica.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, ali su na teretnim u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj ona duga i uglavnom višesatna.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Radarske kontrole će biti od 08.00 do 12.00 sati u Bresnici, od 22.00 časa do 02.00 sata na gradskim saobraćajnicama, a od 02.00 do 06.00 sati sutra ujutru u Konjevićima.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija izazivaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Svima se preporučuje pridržavanje saveta lekara i uzimanje redovne terapije, a astmatičarima oprez u jutarnjim satima. Učesicima u saobraćaju se preporučuje veća koncentracija.

Vremenska prognoza

Jutro će u većem delu Srbije biti vedro, samo na severoistoku umereno oblačno, a po kotlinama je ponegde moguća kratkotrajna magla. U toku dana se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, a uz promenljivu oblačnost posle podne i uveče, slaba kratkotrajna kiša moguća je ponegde na zapadu i jugozapadu Srbije. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 9 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 27 stepeni do 31 stepen.

U Čačku će danas biti pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab jugoistočni vetar, jutarnja temperatura će biti oko 13, a najviša dnevna do 29 stepeni.

Поделите вести