[rstr_selector]

Bez vode stanari Radničke ulice u Čačku

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na rekonstrukciji niskonaponske mreže bez električne energije biti potrošači u delu Gornje Trepče, zaseok Slatina. Planirano je da se radovi izvode od 9.00 do 14.00 časova. Od 8.00 do 17.00 časova bez struje će biti potrošači u Mrčajevcima u delu prema Moravi, potes Gušavac.

U Gornjem Milanovcu su za danas planirani radovi u trafostanici, zbog kojih će od 9.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači u Polomu, a od 11.00 do 14.00 časova u delu Teočina koji se snabdeva sa trafostanice Kozoderi.

Vodosnabdevanje

Jutros je bez vode Radnička ulica u Čačku zbog kvara na mreži koji je nastao usled pucanja vodovodne cevi. Popravka kvara se očekuje posle 12.00 sati.

U Gornjem Milanovcu je došlo do kvara na vodovodnoj mreži zbog čega je bez vode deo Grabovice, od Elezove kafane prema gradu. Vode nemaju ni potrošači sa leve strane puta ka Grabovici, kao i potrošači u Mlakovcu, na vodovodnoj liniji ka deponiji Vujan. Očekuje se da će kvar biti saniran u toku prepodneva.

Stanje na putevima

Poslednjih šest  dana avgusta, koliko nas deli od početka školske godine, očekuje se dodatno pojačan saobraćaj, posebno poslednjeg vikenda u ovom mesecu,  kada će broj vozila, osim na glavnim putnim pravcima, biti veći i na prilazima većim gradovima. Vremenske prilike donose promenljivo stanje kolovoza, ali i smanjenu vidljivost zbog magle i sumaglice, što dodatno otežava vožnju u jutarnjim i večernjim satima. Očekuje se da će pojačan saobraćaj doneti zastoje i usporenu vožnju na deonicama puteva na kojima se izvode radovi.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom na našim putničkim terminalima su oko tri sata, a na ulazu u ovu zemlju međuzona je puna, što donosi još najmanje dva sata čekanja. Na Kelebiji trenutno na našim  terminalima nema dužih zadržavanja od pola sata, a slično je i na prelazu Bački Breg. Vikendom je prelaz Bački Vinogradi otvoren od 7 do 22 časa, a Bajmok od 7 do ponoći. Međuzona je većim delom popunjena i na Batrovcima sa Hrvatskom, gde su na našim prelazima zadržavanja oko 60 minuta, a vreme potrebno za ulazak u Hrvatsku oko tri sata. Oko pola sata se čeka na graničnom prelazu Šid – Tovarnik na ulazu u Makedoniju, na graničnom prelazu Preševo zadržavanja su oko 30 minuta, dok se na ulazu u Srbiju čeka između 30 do 60 minuta. Na Prohoru su zadržavanja uvek kraća. Na prelazima sa Crnom Gorom potrebno je oko 15 minuta za prolaz kroz naše terminale. Promenljivo vreme zadržavanja, od 30 do 60 minuta,  očekuje putnike i na Gradini sa Bugarskom.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Glavobolja i nesanica su moguće meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se pojačana pažnja.

Policijska uprava

Jutros iz čačanske Policijske uprave stižu ohrabrujući podaci kada su u pitanju saobraćajne nezgode, jer ih u toku jučerašnjeg dana na puevima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo. Nadamo se da će tako biti i danas jer se očekuju i malo povoljniji vremenski uslovi, bez jačih padavina. Međutim, ono što je karakteristično za petak, jeste pojačan saobraćaj koji se očekuje tokom popodneva, pa se svim učesnicima u saobraćaju savetuje više opreznosti. Radarske kontrole za danas su planirane na ulicama sa frekventnijim saobraćajem na području Čačka, gde će biti postavljene do 22.00 časa.

Vremenska prognoza

U Srbiji se ujutro po kotlinama i rečnim dolinama mestimično očekuje kratkotrajna magla. U toku dana će u većem delu zemlje biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplo. Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom mogući su uglavnom posle podne. Vetar će biti slab do umeren severni. Najniža temperatura kretaće se od 15 do 20 stepeni, a najviša od 29 stepeni do 33 stepena.

U Čačku će se danas smenjivati sunčano i umereno oblačno vreme. Duvaće slab severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 18, a najviša dnevna 30 stepeni.

Поделите вести