[rstr_selector]

Bez vode veći deo Gornjeg Milanovca

Vodosnabdevanje

U Gornjem Milanovcu je došlo do kvara na vodovodnoj mrežu u Ulici Kneza Aleksandra, kod Plavog mosta, zbog čega je obustavljena isporuka vode u većem delu grada. Bez vode su sledeće ulice: Kneza Aleksandra, od broja 124 do kraja, Hadži Đerina, Mihaila Miljka Radonjića, Heroja Lukovića, Seljaka Književnika, Rudnička, Kragujevačka, Miloša Đurića, Vićentija Krasojevića, Cvijićeva, Milovana Glišića, bez vode je i deo ulice Miše Lazića, kao i delovi naselja Parac i Nevade. Normalizacija u snabdevanja vodom očekuje se do 13.00 časova.

Elektrosnabdevanje

Čačak, Gornji Milanovac i Ivanjica jutros imaju uredno snabdevanje strujom, manjih kvarova na naiskonaponskim mrežama ima u pojedinim selima i biće sanirani u toku prepodneva. U Dragačevu su bez struje delovi Krivače, Kotraže, Vučkovice i Milatovićau zbog kvara na niskom naponu, a zbog planiranih radova na elektromreži od 8.00 do 16.00 časova bez električne energije će biti zaseok Jankovići u Kotraži.
U Ivanjici su za sutra planirani radovi na dalekovodu u vremenu od 10:00 do 16:00 časova kada će bez struje biti zaseoci Palibački Grob i Vidaci.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će danas biti relativno povolјna. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa i smanjena koncentracija. Zbog očekivane visoke vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.

Policijska uprava

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u Čačku su se juče dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima su dva lica lakše povređena, u Lučanima se dogodila jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno. U Gornjem Milanavcu i Ivanjici jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole u Moravičkom okrugu za danas nisu planirane, ali se savetuje oprepznija vožnja uz poštovanje ograničenja brzine kretanja, naročito u zonama pljuskova koji su najavljeni ponegde tokom  popodneva, kada treba smanjiti brzinu i prilagoditi vožnju uslovima na putu.

Stanje na putevima

Prave letnje uslove za vožnju danas mogu kvariti povremeni pljuskovi koji su u ovom periodu godine uglavnom kratkotrajni, ali intenzivni i koji osim mokrih kolovoza, otežavaju vidljivost i usporavaju saobraćaj. Još uvek se nalazimo u danaima sa nešto umerenijim intenzitetom saobraćaja, koji povremeno može biti pojačan ka letnjim turističkim destinacijama prema Crnoj Gori, Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj.
Na magistrali pored Ibra, posle Kraljeva kod Bogutovca, zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj se odivja nešto usporenije, a na ovoj deonici poslednjih dana su odroni zemlje i kamena česti pa treba voziti opreznije.
U toku je izgradnja obilaznice oko Novog Pazara, radovi su obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom, a danas do 16 časova na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na asfaltiranju deonice Štavalj – Brnjica. Alternativni putni pravac je Sjenica – Raždaginja – Кarajukića Bunari – Duga Poljana.
Aktuelna je obustava saobraćaja i zbog radova u punom profilu puta između Pazarišta i Tutina kod mesta Nadumice pa se koriste obilazni putevi.
Prema podacima Uprave granične policije putnička vozila na graničnim prelazima čekaju oko 15 minuta, dok su na teretnim terminalima zadržavanja višesatna na ulazu u Hrvatsku, Bugarsku i Mađarsku.

Поделите вести