[rstr_selector]
Danilović i Stefanović na pobedničkom postolju u Šidu

Biciklisti Borca najbolji na Kupu Srbije u Šidu

U nedelju 17. juna u Šidu je održana treća trka za Kup Srbije  na kojoj su biciklisti vozili kružnu stazu ulicama grada. Zbog jakog nevremena koje je zahvatilo Šid, staza je bila skraćena, pa se umesto 80, vozilo 55 kilometara.
U trci dana, elite i juniori vozili su zajedno, a u takvoj situaciji biciklisti Borca su odmah nametnuli jak tempo. Marko Danilović je uspeo da se već u prvom krugu odvoji i celu trku je odvezao u solo vožnji. Veliku pomoć imao je od svojih klupskih drugova koji su kontrolisali ostatak karavana i napore ostalih biciklista da stignu Danilovića. Iscrpljenost konkurenata iskoristio je Stefan Stefanović i krug pre kraja pravi napad, odvaja se od drugih takmičara i prolazi kroz cilj kao drugi. Jovan Rajković je bio plasiran među prvih deset, što je Borcu donelo ubedljivu pobedu.
Od mlađih kategorija najbolji plasman kod juniora je imao Bogdan Milošević koji je osvojio četvrto mesto, u kategoriji mlađih kadeta Boško Veličić je bio peti, a poletarac Matija Peković je osvojio je sedmo mesto.

Borac ubedljivo vodi u generalnom plasmanu

Posle treće trke za Kup Srbije u generalnom plasmanu Borac ubeljivo vodi ispred Partizana, dok prva tri mesta pojedinačno zauzimaju Danilović, Stefanović i Rajković.

Sledeći nastup biciklisti Borca imaju na Prvenstvu Srbije koje se održava od 22. do 24. juna u Erdeviku i na autodromu Beranovac kod Kraljeva.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *