[rstr_selector]
Foto: Biciklistički klub Borac

Biciklisti borca ostvarili solidne rezultate na Prvenstvu Srbije u biciklizmu

Čačak je juče bio domaćin Prvenstva Srbije u biciklizmu. Takmičenje je okupilo više od 200 učesnika svih uzrasnih kategorija, koji su se takmičili u brdskoj i kriterijumskoj, odnosno uličnoj vožnji.

U kategoriji elita pobedio je Luka Turkulov iz Novog Sada koji nastupa za slovenačku ekipu Kranj, a treći je bio Aleksa Radmilac. Oba takmičara su mlađi seniori, tako da su osvojili i medalje u toj kategoriji, pri čemu je Radimlac osvojio drugo mesto.

Juniori su vozili istu stazu kao seniori, pobedio je Mihailo Stolić iz ekipe Lotus Sombor, a Boško Veličić je osvojio treće mesto. Na ovom prvenstvu nije nastupio najbolji Borčev junior Dejan Cogoljević koji je tri dana ranije nastupio na Kupu Nacija u Mađarskoj i doživeo je teži pad u kome je povredio koleno.

Veterani-masteri vozili su nešto kraću stazu kao i kadeti u dužini od 5 km. Drugo mesto osvojio je Nenad Jeftović, a treće mesto Toni Smiljanić u klasi B, a u klasi C drugi je bio Ljuban Avramović. Kod kadeta najbolji čačanski biciklista bio je Vukašin Jovančević na šestom mestu.

Na cilju brdskog prvenstva došlo je do provale oblaka sa obilnom kišom, što nije omelo bicikliste da savladaju zahtevan uspon na planini Jelici.

U toku popodneva vožene su ulične trke koje su imale bodovne krugove. U trci dana, trci elitnih biciklista, koji su vozili 24 kruga po 1,3km, sredinom trke odvojila se vodeća četvorka koja je sakupljala bodove i između njih je odlučen pobednik. Najbolji je bio Marko Stanković iz OBK Beograda, drugi je bio Marko Danilović iz Borca, a treći Marko Tomić iz Metalca Kraljevo. U kategoriji takmičara do 23 godine Aleksa Radmilac je osvojio treće mesto.

Juniori su vozili 18 krugova. Pobedio je Mark Perčić iz Subotice, a Boško Veličić je osvojio treće mesto.

Mlađi kadeti su vozili 9 krugova, pobedio je Vuk Trišić iz Subotice, a Stefan Vučićević je osvojio drugo mesto.

Masteri su takođe vozili 9 krugova. Slaviša Vesković u klasi B osvojio je treće mesto.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *