Претрага
[rstr_selector]

Biciklisti Borca sa velikim ambcijama kreću u novi Olimpijski ciklus

U četvrtak, 26. januara, održana je redovna izborna Skupština Biciklističkog kluba Borac. Na dnevnom redu Skupštine bili su izveštaji o radu u proteklom periodu, izbor rukovodstva kluba, usvajanje novog Statuta i program rada za 2017. godinu.
Klub je u proteklom Olimpijskom ciklusu ispunio većinu svojih zacrtanih ciljeva, ali nije osnovni da se ponovo na Olimpijskim igrama nađe neko od takmičara kluba. Pored toga što su takmičari Borca dali veliki doprinos ispunjenju Olimpijske norme, selektor je ipak dao prednost iskusnijem takmičaru u odnosu na spremnijeg. Ocenjeno je da klub radi dobro i da će u budućnosti nastaviti politiku oslanjanja na sopstveni vozački kadar. Ekipa je zrelija i iskusnija tako da se ambiciozno kreće u novi Olimpijski ciklus da se nadoknadi ono propušteno.
Kako je dosadašnjem rukovodstvu istekao mandat na Skupštini je jednoglasno dat novi mandat dosadašnjem predsedniku dr Vladimiru Miloševiću. On je za članove Upravnog odbora predložio Svetislava Pajića, dr Prvoslava Savića, Aleksandra Radulovića, dok će petog člana odrediti posle konsultacija sa kandidatima.
Za novog Generalnog sekretara izabran je bivši takmičar kluba Ivan Rvović, dok će dosadašnji generalni sekretar Dragan Dostanić obavljati funkciju Sportskog direktora.
Izvršeno je usaglašavanje Statuta kluba sa novim Zakonom o sportu i on je jednoglasno usvojen.
Prema programu rada za 2017. godinu seniorska ekipa otputovala je na  tronedeljne pripreme u Crnu Goru. Po završetku priprema prve nastupe takmičari Borca imaće na seriji trka u Hrvatskoj, a prve trke na domaćim drumovima biće krajem marta.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *