Biciklisti Borca sedmi na međunarodnoj Trci kroz Srbiju

Biciklisti Borca sedmi na međunarodnoj Trci kroz Srbiju

Stefan Stefanović osvojio zelenu majicu kao najbolji takmičar na prolaznim ciljevima i najbolje plasiran takmičar iz Srbije u generalnom plasmanu pojedinaca na međunarodnoj Trci kroz Srbiju, a Marko Danilović drugi u bodovanju za brdske ciljeve

0

Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju održana je od 16. do 18. juna i bila je podeljena u tri etape. Prvog dana vožena je etapa od Požarevca do Velikog Gradišta i nazad sa tri kruga oko Požarevca u dužini od 140 kilometara. Druga etapa vožena je od Požarevca, preko Smederevske Palanke, Topole, Mladenovca do vrha Avale u dužini od 146 kilometara, start poslednje etape bio je u Pećincima, dalje se išlo preko Rume, Iriškog Venca, Novog Sada do Zrenjanina u dužini od 159 kilometara. Na startu trke bilo je 90 takmičara iz 15 ekipa.
Borac je nastupio sa četiri takmičara, što je bio hendikep, jer je bilo ekipa koje su imale i po sedam takmičara.
Već od prve etape, kada je na cilj došla vodeća grupa od 25 takmičara u kojoj su bili Stefan Stefanović i Marko Danilović, jedini takmičari iz Srbije uz Nebojišu Jovanovića iz Partizana, videlo se da će se iz ove grupe odlučivati sveukupni pobednik i nosioci ostalih majica. Biciklisti Borca bili su veoma aktivni, stalno u begu i zahvaljujući toj svojoj aktivnosti pobeđivali su na brdskim i prolaznim ciljevima. U pojedinim momentima imali su takvu prednost da su mogli da pobede i celu trku, ali mala vremenska razlika između velikog broja takmičara, nešto lakši profil staze, uzrokovalo je da na cilj uglavnom dolazi velika grupa zajedno i da sprint odlučuje pobednika. Ipak pamtiće se dugi beg Stefana Stefanovića i Marka Danilovića u drugoj etapi, kao i Stefana Stefanovića u trećoj etapi kada je dostignut na samo 5 kilometara do cilja.

Stefanović najbolji takmičar iz Srbije

stefan-stefanovic-na-pobednickom-postolju-za-prolazne-ciljeveU konačnom plasmanu pojedinaca Stefan Stefanović je osvojio šesnaesto mesto i bio je najbolje plasiran takmičar iz Srbije, Marko Danilović je bio dvadesetčetvrti, a Goran Antonijević pedesettreći. Biciklisti Borca su ekipno zauzeli sedmo mesto. U bodovanju prolaznih ciljeva Stefan Stefanović je ubedljivo osvojio prvo mesto i zelenu majicu, dok je u bodovanju brdskih ciljeva Marko Danilović osvojio drugo mesto. Ekipno Borac je osvojio sedmo mesto.
Pobednik trke je grčki takmičar Kastrantas Karalampos, koji je nastupao za Partizan, ispred Italijana Chirico Luke iz Turske ekipe Torku Sekerspor i Belorusa Ivaskin Antona iz ekipe Minsk.

POSTAVI ODGOVOR