Biciklisti Borca uspešni na prvom biciklističkom Kupu Srbije u ovoj godini

Biciklisti Borca uspešni na prvom biciklističkom Kupu Srbije u ovoj godini

Na prvom kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u nedelju 14. aprila na autodromu Beranovac kod Kraljeva, seniorska ekipa Borca ostvarila je pobedu kao i Stefan Stefanović i kadet Dejan Cogoljević, dok su junior Jovan Đumić, juniorska ekipa i mlađi kadet Boško Veličić i kadetska ekipa osvojili druga mesta.

0

Prvi Kup Srbije u biciklizmu trebalo je da se održi krajem  marta u Beogradu, ali zbog problema sa dobijanjem odgovarajućih saglasnosti za održavanje takmičenja, trka je odložena i održana u nedelju 14. aprila na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Po veoma hladnom i kišovitom vremenu, seniori i juniori su vozili  zajedno 20 krugova u ukupnoj dužini od 105 kilometara.  Zanimljiva borba vodila se uglavnom između biciklista  Partizana i Borca. U završnom begu bili su Stefan Stefanović i najbolji takmičar iz Partizana, Stevan Klisurić, i zajedno su došli na sprint u kome je Stefanović bio bolji i ostvario pobedu. Treće mesto osvojio je takmičar Metalca Đordje Đurić. Zanimljiva borba vodila se i za ostale pojedinačne plasmane jer su uticale na ekipni plasman, s obzirom na to da je Marko Danilović imao gumi defekt i zaostao ceo krug za konkurentima. U takvoj situaciji velika odgovornost pala je na Jovana Rajkovića i mladog Stefana Sretenovića. Oni su zauzeli sedmo i osmo mesto, što je ekipi donelo ukupno 170 bodova koliko je imao i Partizan, ali pobeda je otišla Borcu jer je imao bolje plasiranog pojedinca.
U juniorskoj konkurenciji pobedu su pojedinačno i ekipno ostvarili biciklisti Partizana, a drugi je bio takmičar Borca, Jovan Đumić kao i ekipa, dok je peti bio Bogdan Milošević.

Dejan Cogoljević potvrdio kandidatutu za EYOF

Kadeti su vozili trku u boljim uslovima jer je kiša u međuvremenu prestala i odvezli su 10 krugova u dužini od 52 kilometra. U veoma dobroj vožnji Dejan Cogoljević je ubedljivo osvojio prvo mesto i sa ovim plasmanom potvrdio svoju kandidaturu za odlazak na Letnji festival mladih Evrope – EYOF koji se održava u Azejberdžanu ovog leta.

Mladi kadeti vozili su trku u dužini od 26 kilometara. Boško Veličić je došao na cilj zajedno sa dva takmičara iz Sombora koji su iskoristili svoju brojčanu prednost i u taktičkom sprintu ostvarili pobedu ispred mladog bicikliste Borca. Ekipno, Borac je osvojio drugo mesto.

Danilović i Stefanović nastupaju na trkama u okviru Euro Tour 

Posle prve ovosezonske trke na drumu vidi se da su biciklisti Borca vredno radili preko zime i da spremni ulaze u novu sezonu. Najbolje takmičare kluba, seniore Marka Danilovića i Stefana Stefanovića, očekuju narednih dana nastupi za Reprezentaciju Srbije u okviru Euro Tour kvalifikacionim trkama za naredne Olimpijske igre. Prvo nastupaju na trci Beograd – Banja Luka od 18 – 21. aprila, a potom na dve trke u Turskoj – Tour of Mersin i Tour of Mesopotamia.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR