Претрага
[rstr_selector]

Biometeorološka situacija nepovolјna za hronične bolesnike i meteoropate

Bioprognoza

Biometeorološka situacija pred očekivanu promenu vremena može biti nepovolјna za hronične bolesnike. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, nervoze, bolova u kostima, zglobovima i mišićima mogu se javiti u jačoj formi. U saobraćaju je neophodna maksimalna opreznost.

Vodosnabdevanje

Jutros je došlo do kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Dimitrija Plazinića u Čačku. Radnici Vodovoda će u toku prepodneva raditi na njegovom saniranju, a za vreme radova je moguće kratkotrajno zatvaranje vode. U Gornjem Milanovcu je zbog radova na popravci kvarova do 12.00 sati bez vode deo Lunjevice, a do 13.00 časova varošica u Takovu.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na reviziji opreme u trafo stanici „Sušica“ u Loznici, danas će od 10 do 13 časova bez električne energije biti potrošači u delu Loznice prema Dragićevićima i Donjem brdu. U Gornjem Milanovcu je planirano isključenje u delu Lunjevice od restorana prema školi gde struje neće biti od 8 do 16 časova.

Na području Dragačeva se izvodi rekonstrukcija mreže zbog koje će do 22. marta svakodnevno od 8 do 15 časova bez struje ostajati zaseok Vrelo u Dljinu, do 31. marta zaseok Marino brdo u Milatovićima, a do 15. aprila u istom periodu bez struje će ostajati biti zaseok Boškovići u Dljinu, i zaseok Milinković i u Gornjem Dubcu.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 28 pregleda, a kućnih poseta je bilo 46. U Gornjem Milanovcu su lekari pregledali 33 pacijenta i obavili sedam kućnih poseta.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

Prethodnog vikenda u Čačku su evidentirane četiri sobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno. U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj su dve osobe lakše povređene, a u Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima

Umeren intenzitet saobrćaja van većih gradova i period promenljivih vremenskih prilika koje su uglavnom povoljne za početak marta, omogućavaju lakšu vožnju i doprinose nesmetanom odvijanju saobraćaja. Prohodnost puteva je dobra, a u jutarnjim i večernjim satima vidljivost može biti smanjena zbog magle i sumaglice koje su česta pojava na putevima po kotlinama i duž rečnih tokova.

Zbog radova na popravci potpornog zida na autoputu Dići – Preljina saobraćaj se na toj deonici odvija usporenije jer se radovi izvode iz zaustavne trake, a usporena vožnja moguća je i na putu između Topole i Kragujevca kod Cerovca. Na deonici Kratovska stena – Lučani, izvode se radovi na stabilizaciji useka puta kod ,,Liške stene“, pa se vozila naizmenično propuštaju.

Izvode se radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža, na putu od Ravnog Gaja ka Kraljevu, zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Lajkovac – Ljig, u mestu Pepeljevac, saobraćaj se preusmerava na novoizgrađeni nadvožnjak, u zoni ukrštanja sa trasom auto-puta uz dvosmerno odvijanje saobraćaja.

Поделите вести