[rstr_selector]

Bira se suvenir Čačka

U Čačku je ponovo raspisan konkurs za izbor suvenira grada na Moravi. Turistička organizacija će autore tri najuspelija rada iz kategorija tradicionalni, urbani i umetnički suvenir, nagraditi sa po 20.000 dinara.

Turistički suvenir grada Čačka bi trebalo da je prilagođen masovnoj proizvodnji i da cenom bude prihvatljiv turistima, ali pre svega treba da služi turističkoj promociji Čačka i njegove okoline. Suvenir treba da ima upotrebnu vrednost i mora biti izrađen od ekoloških materijala. Konkurs je otvoren do 2. jula, a nakon toga će se saznati koje predmete je komisija odabrala da predstavljaju odraz kulturne, istorijske i matrerijalne baštine Čačka.

Mnogi naši gradovi već odavno imaju jedan ili više suvenira koji su odabrani na ovakvim ili sličnim konkursima. Primer da zvanični suveniri grada ne budu uvek i najtraženiji, dolazi iz susednog Kragujevca. Naime, kragujevačka Turistička organizacija ima kolekciju od oko 200 različitih suvenira, ali nijedan od njih ni blizu ne beleži potražnju kao popularni „fića“.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести