Претрага
[rstr_selector]

Bliži se turistička sezona, sve više vozila na putevima

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPočetak juna na neki način nagoveštava i početak letnje turističke sezone i period kada se više putuje, što može doneti pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima i putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, saopštili su jutros iz Auto-moto saveza Srbije. Vozačima se savetuje da posebnu pažnju obrate na deonice gde ima radova, a na kojima je potrebno poštovati postavljenu saobraćajnu signalzaciju.
Saobraćaj je zbog radova usporen na više deonica Ibarske magistrale i to na putu Konjevići – Čačak, zbog rehabilitacije vijadukta, zatim od Ovčar Banje ka Užicu zbog radova na deonici Uzići – Sevojno, a izvode se radovi i na deonicama Požega-Divljaka i Bačevci-Kosjerić zbog kojih se na oba putna pravca saobraćaj od 07.00 do 15.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
U ponedeljak, 04. juna počinju radovi na sanaciji klizišta kod Vučkovice, na putu Guča-Ivanjica. Radovi će trajati do 10. avgusta, a za to vreme saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Uprava saobraćajne policije

policijaNa području Čačka u toku jučerašnjeg dana dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice teško povređeno, rekli su u Upravi čačanske saobraćajne policije. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nije planirana kontrola brzine kretanja vozila na putevima koje pokriva Policijska uprava Čačak.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda danas će se nastaviti radovi na saniranju kvara u Konjevićima kod Termodoma, a radiće se i na saniranju kvarova u ulicama Sretena Glišovića u Parmencu i Jugoslava Popovića u Kulinovcima. Za vreme radova, moguće je kratkotrajno zatvaranje vode na pomenutim lokacijama. U Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima za danas nema planiranih isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari u ordinaciji pregledali 47 pacijenata, a obavili su i 52 kućne posete. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu  imale 39 intervencija od kojih šest na terenu, dok je u ivanjičkoj Hitnoj pomoći evidentirano 44 ambulantna pregleda i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognoza malaOčekivane biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno na hronično obolele. Najizraženije tegobe mogu osetiti osobe sa kardiovaskularnim i respiratornim obolјenjima. Mogući su promenlјivo raspoloženje, smanjenje radne sposobnosti i glavobolјa. Primena adekvatne zaštite od UV zračenja i ograničenje fizičkih napora je preporuka svima. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođen je jedan dečak, a u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođene su četiri bebe i to tri dečaka i devojčica.

Поделите вести