Danas radovi na čišćenju tunela Brančić na auto-putu Čačak – Beograd

Danas radovi na čišćenju tunela Brančić na auto-putu Čačak – Beograd

0
Stanje na putevima

Početak radne nedelje donosi pojačan saobraćaj unutar gradova i na prilazima većim gradskim sredinama. Narednih dana biće nestabilno vreme sa kišom koje obično donosi i pojačan saobraćaj, pa se vozačima savetuje da budu oprezni, voze sporije i budu tolerantniji u vožnji. Na mnogim državnim putevima I i II reda izvode se radovi.

Danas će se izvoditi radovi na čišćenju i pranju tunela Brančić, na auto-putu Čačak – Beograd.
Radovi se najpre izvode u smeru ka Čačku, a zatim u smeru ka Beogradu, naizmenično u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Na putu od Pakovraća ka Užicu radi se na pojačanom održavanju kolovoza i to na više deonica zbog čega se vozila propuštaju naizmenično što dodatno usporava saobraćaj. Do kraja jula zbog radova je obustavljen saobraćaj na prilazu Kopaoniku iz pravca Jošaničke Banje, a alternativni obilazni putevi vode preko Rudnice ili Brusa.
Na magistralnom i veoma frekventnom putu između Batočine i Kragujevca u toku su radovi na izgradnji nove trake i rekonstrukciji postojeće, saobraćaj se u zoni radova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz ograničenje brzine do 40 km na čas, a moguća su kraća zadržavanja u trajanju od po 10 minuta.
Zadržavanja na graničnim prelazima za teretna vozila u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj su od 90 do 120 minuta.

Hitna pomoć

Lekari čačanske Hitne pomoći imali su povećan broj intervencija u toku prethodna 24 sata s obzirom na to da su obavili 99 intervencija od kojih 60 u ordinaciji, a 39 na terenu. U Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 31 pacijenta, a na teren su izlazili 11 puta. Prema rečima lekara, najviše su se javljali srčani bolesnici, ali je bilo i povreda u saobraćajnim nezgodama i na javnim mestima.

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe teško povređene, a četiri su zadobile lakše telesne povrede. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca jedna osoba je lakše povređena. Kontrola brzine kretanja na području Čačka počela je jutors u 6 sati i trajaće do dva sata iza ponoći, a od 2 sata do 6 ujutru radari će biti u Mrčajevcima.

Bioprognoza

Srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se savetuje opreznost usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Nervoza, pospanost i glavobolja su moguće kod meteoropata. Neophodan je dodatan oprez učesnicima u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, jutros su registrovani kvarovi u Ulici Obrada Savkovića i u Konjevićima kod igrališta. Za vreme radova na popravci kvarova koji će se obavljati u toku prepodneva, a moguće je da će doći do kratkotrajnog isključenja vode.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvarova na vodovodnoj mreži od 10 do 13 časova, prekid u snabdevanju vodom imati stanovnici u delu Kragujevačke ulice, a od 9 do 12 sati planirano je isključenje u Ulici 17. NOU Divizije.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i dečak.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR