[rstr_selector]
Ilustracija

Blizu 400 penzionera koristi besplatan boravak u banjama

Republički fond penzijskog i invalidskog osiguranja je i ove godine obezbedio sredstva za rehabilitaciju penzionera u banjama. Interesovanje penzionera iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice je veliko, a po rečima Svetlane Racković, direktorke čačanske Filijale PIO fonda, pristiglo je oko 1.800 zahteva, a pravo na besplatno banjsko lečenje ostvarila su 394 penzionera.
– Što se tiče filijale Čačak i naših ispostava u Gornjem Milanovcu, Lučanima i Ivanjici, sa ponosom mogu reći da smo za 394 penzionera ove godine omogućili odlazak u banje i to u Ivanjici, Mataruškoj Banji, Vrnjačkoj Banji i Atomskoj banji Gornja Trepča, kao i na Zlatiboru. Ove iodine smo imali i  poseban zahtev određenih korisnika penzija, pa smo četiri penzionera poslali u Lukovsku Banju, a po pet u Prolom Banju i  u Sokobanju, koje inače pripadaju našem okrugu. Najveće interesovaje je kao i do sada bilo za Vrnjačku Banju. Trudili smo se da maksimalno izađemo u susret i ispoštujemo želje naših korisnika penzija prilikom izbora rehabilitacionog centra u koji će otići.

Pristiglo blizu 2000 prijava

– Primili smo oko 1.800 prijava od kojih smo 394 odobrili, što je veći broj nego prošle godine. Nadamo se da će svake godine biti i više mogućnosti da sve veći broj penzionera može da ostvari pravo na boravak u nekoj od banja. Praksa je da onaj ko je već koristio pravo na besplatno lečenje u banji u narednih pet godina neće moći da koristi isto pravo, a sve sa ciljem da više naših korisnika može otići u banju, rekla je Svetlana Racković i dodala da penzioneri ovo pravo mogu iskoristiti do kraja godine.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *