[rstr_selector]

Bloger iz Amerike uživao u čarima Zlatibora

Gost Turističke organizacije „Zlatibor“ prošle nedelje je bio Rob Lojd, bloger iz Amerike koji se nalazi na listi 100 najboljih travelblogera u svetu. Tokom dvodnevne posete, Rob je obišao najatraktivnije turističke lokalitete na Zlatiboru i okolini, a svoje impresije u slici i reči objavio je na svom sajtu, koji dnevno poseti blizu 6.000 posetilaca.

Zlatibor je opisao kao atraktivnu turističku destinaciju, leti pogodnu za planinarenje, planinski biciklizam, plivanje i sve vrste sportova na otvorenom, koja se zimi pretvara u moderno skijalište, naročito pogodno za mališane koji tek uče da skujaju.

Tokom svog boravka na Zlatiboru, Rob je posetio jedini muzej na otvorenom u Srbiji, koji se nalazi u Sirogojnu, kao i savremeni ski centar “Tornik”. Slike zlatiborskih okućnica s kraja 19. veka koje karakterišu brvnare četvrtastog oblika, zajedno sa slikama moderno opremljenog ski centra “Tornik” – na najbolji mogući način opisuju sve čari ove planine u srcu Srbije, koja predstavlja jedinstven spoj starog i novog, modernog i arhaičnog.

Poseban utisak na gosta iz Amerike ostavile su prirodne lepote Zlatibora oličene u zelenim proplancima, bujnim pašnjacima i planinskim potocima, koje se mogu videti na brojnim fotografijama postavljenim na njegovom izuzetno posećenom blogu.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *