Претрага
[rstr_selector]
Foto: Milojko Ćosić

Blokadа u Pakovraću privremeno obustavljenа, meštani čekaju obećanu isplatu

Meštani Pakovraća koji su više od 80 dana blokirali radove na izgradnji deonice auto-puta Preljina-Požega kroz ovo čačansko selo, zahtevajući pravedno obeštećenje za zemlju koja im je oduzeta radi izgradnje ove deonice, privremeno su obustavili blokadu.

Dok se ne realizuje sporazum koji je, kako kažu, delimično postignut sa predstavnicima ,,Puteva Srbije”, biće omogućen prolaz vozilima izvođača radova, a meštani će, poučeni prethodnim iskustvom nepoštovanja dogovora, ipak ostati na blokadi, kaže Milojko Ćosić meštanin Pakovraća.

,,Ako se desi da ne ispoštuju dogovor, mi ćemo nastaviti sa blokadom”

– Dogovoreno je da nam izađu u susret i isplate i kuće i zemlju i biljne kulture. Napravljen je delimični sporazum da nam za tri do četiri dana uplate novac. Trenutno smo i dalje na blokadi, ali propuštamo vozila izvođača radova na trasi auto-puta, sve dok nam novac ne uplate. Ako se desi da ne ispoštuju dogovor, mi ćemo nastaviti sa blokadom. Mnogo je prethodnih slučajeva kada nisu ispoštovali dogovore, zato ostajemo na blokadi do ispunjenja njihovih obaveza prema nama, ali ne ometamo izvođače radova.

Takođe je ostalo i obećanje nadležnih da meštane neće iseljavati iz kuća do proleća, rekao je Milojko Ćosić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести