[rstr_selector]

Bolji uslovi za seoske osnovce: Rekonstruisane škole u Parmencu i Pakovraću

Tokom ovog leta izvršena je rekonstrukcija školskih objekata isturenih odeljena Osnovne škole „Ratko Mitrović” u Parmencu i Pakovaraću, čime su poboljšani uslovi boravka dece u tim objektima, kaže Đuro Ceranić, direktor škole.

Školska zgrada u Parmencu dobila je novu termoizolacionu fasadu, dok je na školi u Pakovraću zamenjen krov, uvedeno centralno grejanje, sanirani su podrumi, a tokom narednog meseca radovi bi trebalo da budu nastavljeni uređenjem dvorišta škole.

-Tokom narednog meseca trebalo bi da rekonstruišemo trotoare oko škola tako što ćemo uraditi behaton. Pored toga, saniraćemo i ogradu koja je poprilično oštećena. Cilj nam je da deci koja žive na selu stvorimo jednake uslove koje imaju deca koja se školuju u gradskim školama. Akcenat svih naših ulaganja u poslednje tri godine bio je upravo na seoskim školama. Ostali su nam još neki radovi koje ćemo obaviti u toku naredne godine, a nakon toga će te škole biti potpuno funkcionalne i na nivou najboljih gradskih škola, kaže Ceranić.

Biće rekonstruisana i matična zgrada škole „Ratko Mitrović”

Grad Čačak je u ime Osnovne škole „Ratko Mitrović” aplicirao kod Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije za rekonstrukciju i sanaciju matične zgrade ove škole, a prošle sedmice je taj projekat i odobren, kaže Ceranić. Prema njegovim rečima, u narednih mesec dana se može očekivati početak radova na tenderskoj dokumentaciji i raspisivanje javne nabavke kroz koju će se izabrati izvođač radova.

– Nadamo se da će na proleće konačno krenuti ti radovi čija je vrednost oko 80 miliona dinara. To će biti jedna od krupnijih investicija u Gradu u 2019. godini i kroz nju će u školi biti urađeno dosta toga: zamena ograde, asfaltiranje poligona, termoizolaciona fasada, kompletna rekonstrukcija fiskulturne sale, a takođe ćemo zameniti sistem grejanja, odnosno preći ćemo na pelet. Biće to objekat kojim će grad moći da se ponosi, zaključuje naš sagovornik.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *