Претрага
[rstr_selector]

Bolnica u Čačku uskoro dobija kolonoskop

Interno odeljenje čačanske bolnice uskoro će dobiti kolonoskop, aparat koji služi za pregled debelog creva na koji pacijenti čekaju skoro tri godine.

Gradsko veće je odobrilo da se Zdravstvenom centru „Dr Dragiša Mišović“ odobri 2,3 miliona dinara za nabavku video-kolonoskopa.

Aparat za kolonoskopiju na Internom odeljenju čačanske bolnice, prema rečima dr Miroslava Sretenovića iz bolničke službe za odnose s javnošću, pokvaren je već godinama. Zbog nedostatka ovog aparata najviše trpe pacijenti kojima je potrebna preciznija dijagnostika debelog creva.

U poslednjih nekoliko godina, zbog nemogućnosti da pregled obave u čačanskoj bolnici, veliki broj pacijenata je potraži pomoć i dijagnozu lekara u zdravstvenim ustanovama susednih gradova.

– Pre više od godinu dana bio mi je potreban pregled kompletnog digestivnog trakta, između ostalog i pregled na kolonoskopu koji čačanaka bolnica nema. Jedan od lekara tada mi je predložio da taj pregled obavim u privatnoj ordinaciji, za šta mi je trebalo oko 10 hiljada dinara. Taj novac nisam imao pa sam na pregled otišao u kraljevačku bolnicu, gde sam sve analize uradio plativši samo participaciju. – ispričao nam je Čačanin Sreten J. koji spada u mnogobrojne korisnike čačanske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja, koji lečenje nije mogao da obavi u ovdašnjoj bolnici.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести